Son Nokta Belediyeden

Samsun caddesindeki heyelanlı yol problemini kesin çözmek yine belediyeye düştü.

Son Nokta Belediyeden

Samsun Caddesinde Cengiz İnşaat tarafından yapılmış olan ve yeraltı suları drenaj borusuna alınmadan bitirilen heyelanyoldaki problemi kesin çözüme kavuşturmak yine belediyeye düştü.

T.C.K’nın. yolu hemen Gerze Belediye Başkanlığına devrederek sorumluluğu üstünden atması, yüklenici firmanın da ilgilenmemesi, kış sezonunun da yağışlı geçmesiyle birlikte yer altı sularını daha fazla aktif hale geliyor ve bölgede çeşitli aralıklarla heyelan olayı yaşanıyordu.

Gerze Gündem Haber olarak bizzat çalışma yapılan bölgeye gittik ve çalışmaları yerinde izledik. Belediyeye ait 5 kamyon, 3 kanal kazıcı ve bir eksavatör ile aralıksız sürdürülen çalışmalar hakkında yetkililerden aldığımız bilgilerde;

Heyelanlı mesafenin yaklaşık 80m.civarında olduğu, sağlam zemine ulaşmak için yoldan 12m.zemine inilerek yapılan kazı ile, 2m.yüksekliğinde sağlam kayadan oluşan drenaj çalışmalarının sürdürüldüğü ve bu sayede yoldaki kaymanın önlendiği, filtre taşı döşenerek yapılacak kapatma çalışmasından sonra yapılacak asfaltlama çalışmaları ile de yolun bitirileceği bilgisini aldık.

 














Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2015, 10:24

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER