Sorkun Şelaleleri Artık Daha Yakın

Sorkun köyü Saklıköy Şelalelerine ulaşımı sağlayacak yolun onarım ve genişletme çalışmaları tamamlandı.

Sorkun Şelaleleri Artık Daha Yakın

  Gerze Kaymakamı Metin Kubilay Saklıköy şelalesine daha kısa sürede ve daha rahat ulaşılması amacıyla devam eden yol onarım ve genişletme çalışmalarını yerinde incelemek üzere 18 Temmuz 2013 günü saat 14.00 beraberinde İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Güngör Kırarslan, İlçe Emniyet Müdürü Ayhan Şardağ, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Halil İsa Çelik, Gerze Orman İşletme Şefi Mustafa Aytekin, Köydes Müdürü Mehmet Kutlu ve Köy Hizmetleri Şartiye Şefi Rıdvan Kalyoncu ile birlikte bölgeye giderek yol yapım ve genişletme çalışmalarına nezaret etti. Yetkililerden gelinen nokta hakkında bilgi aldı. Yapılan incelemede;

  Gerze Orman İşletme Şefliğinin Yol Şebeke planında bulunan 170 kod nolu yaklaşık 3500m. uzunluğundaki yolun Sinop Orman İşletme Müdürlüğüne ait dozer ile büyük onarım ve genişletme çalışmalarının tamamlandığı, ilçemiz Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından gerekli olan yerlere plastik büz yerleştirme işleminin yapıldığı, İl Özel İdaresi Gerze Bakımevine ait greyder ile tesviyesinin tamamlanarak hizmete açıldığı görüldü.

Şelalelerin bulunduğu alandaki bundan sonraki aşama ile ilgili olarak Kaymakam Kubilay; Tabiat Parkı olarak planlanan bölgenin raporlarının hazırlanarak Bakanlığa gönderildiğini, şelalelere ulaşımı sağlayacak 3500m.lik yolun üst yapısının tamamlanması için Sinop Orman İşletme Müdürlüğünce program teklifi yapıldığını, üst yapı çalışmalarının ise 2014 yılında tamamlanacağı bilgisini verdi.

  Gerze Kaymakamı Metin Kubilay çalışmalarda desteklerini esirgemeyen başata Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Alpay, Sinop Orman İşletme Müdürü Hakan Orhan, İl Genel Meclisi Üyeleri Cumhur Kurt ve Necmettin Çakır, Gerze Orman İşletme Şefi Mustafa Ertekin, Birlik Encümen Üyeleri ile emeği geçen Sinop İl Özel İdaresi personeline ve ilgili köy muhtarlarına teşekkür etti.































Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2013, 10:24
YORUM EKLE
YORUMLAR
Yaşar EREN
Yaşar EREN - 11 yıl Önce

tebrikler ilçe kaymakamlık yönetimimizin gerze sorgun şelalesi tanıtımına katkıda bulunabilecek gerek yol çalışması ve gerekse de tanıtım çalışması aslında geç kalınmakla birlikte, iki kez sorgundan gerze dağcılık kulübü arkadaşlarımızla birlikte yürüyerek gittiğimiz ve doğa güzelliklerine hayran kalabildiğimiz böylesine mükemmel bir doğa ortamının tanıtımına yönelik katkılara yine de şirin gerzeli dostlarımız olarak teşekkürlerimizi iletiyor, candan selam ve sevgilerimizi iletiyoruz tüm emeği geçenlere yönelik... saygılarımla..

banner381
SIRADAKİ HABER