Sorkun Şelaleleri Turizme Kazandırılıyor

Sorkun Köyü sınırları içinde Asar Tepesinin yamacına saklanmış Sorkun Saklı Köy Şelalelerine Devlet eli değdi.

Sorkun Şelaleleri Turizme Kazandırılıyor

Gerze Gündem Haberin 2011 yılında düzenlediği Foto Safari ile keşfedilen Saklıköy Şelalelerinin bulunmasının ardından ziyaretçi akınına uğraması üzerine yetkililer de elinden geleni yapmaya başladı. Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş 9 Ağustos 2017 tarihinde Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu’nun Sinop’u ziyareti sırasında Sorkun Şelalelerini de unutmadı. Maviş, Saklı Köy Şelalelerinin tabiat anıtı olarak tescillendiğini açıkladı.

9 Ocak 2018 Salı günü Yeşil Gerze Dağcılık Doğa ve Gençlik Spor Kulübü Başkanı Birol Sazak rehberliğinde Sorkun Saklı Köy Şelalelerini ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürlüğü Sinop İl Şube Müdürlüğü dere yatağı boyunca, orkide, papatya, çan çiçeği, ada çayı ve kabalak gibi bitki çeşitlerinin yanında söğüt, çınar, kayın, çam, ardıç, sandal ağacı ve meşe gibi birçok ağaç çeşidini inceleyerek endemik bitkilerin tespiti için de ayrı bir proje yürütüleceğini bildirdi.

Yönetim planının ilk arazi çalışmalarının ardından tabii kaynaklarının, kültürel değerlerinin koruma ve kullanma dengesinin gözetilmesi, teknik ve sosyal altyapı gereksinimlerinin, sağlıklı fiziki çevre kapsamında sağlanması, alan içerisindeki mevcut faaliyetlerin yanı sıra ileride gerçekleşmesi muhtemel gelişmelerin kontrol altına alınması hedefleniyor.

Tabiat Anıtı olarak tescillenen Saklı Köy Şelalelerinin doğasever ziyaretçilerini daha güvenli ve düzenli bir rotada ağırlayabilmesi için başlatılan çalışmalar 6 ay süresince devam edecek ve projelendirilecek. 2018 Haziran ayında tamamlanması hedeflenen Sorkun Şelaleleri Tabiat Anıtı Yönetim Planı’na alanın analiz verilerini sağlamak maksadıyla gerçekleştirilen arazi çalışmaları önümüzdeki günlerde de devam edecek. Saklı Köy Şelaleleri artık Türkiye’nin dört bir yanından ziyaretçilerini ağırlayacak.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2018, 09:16
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER