Sosyal Güvenlik Müdürlüğünden Müjde.

Sosyal Güvenlik Kurumu Sinop Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünden BAĞ_KUR (5510 Sk. 4/b) sigortalıların sağlık hizmetlerinden faydalanmalarına ilişkin basın açıklaması.

Sosyal Güvenlik Müdürlüğünden Müjde.

  5510 sayılı kanunun sağlık hizmetlerinden yararlanma şartlarını belirleyen 67. Maddesinde 19/06/2010 tarih ve 27616 sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 5997 sayılı kanunla yapılan değişiklik neticesinde 5510 sayılı kanunun 4. Maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında bulunan (isteğe bağlı sigortalılar hariç) sigortalıların, birikmiş prim borçları için 6183 sayılı kanunun 48. Maddesine göre tecil ve taksitlendirme talebinde bulunarak peşinat tutarlarını ödemeleri halinde, kendileri ve bakmakla yükümlü kişilerin sağlık hizmetlerinden yararlanmalarına imkan sağlanmıştır.

  Bu itibarla, prim alacaklarının tahsilinin sağlanması ve olası mağduriyetlerin önlenmesi bakımından söz konusu sigortalıların muaccel hale gelen prim borçlarını icra takip haciz ve satış servislerine intikal ettirilmeden, bağlı bulundukları Sosyal Güvenlik İl Müdürlükleri / Merkez Müdürlüklerine yazılı müracaat edilerek ve gerekli şartların yerine getirilmesi halinde azami 36 aya kadar taksitlendirilebilecekleri, bu borçların taksitlendirilmesi halinde kendileri ve bakmakla yükümlü oldukları kişilerin sağlık hizmetinden yararlanabilecekleri, aksi taktirde söz konusu prim borçlarının 6183 sayılı kanuna göre haklarında cebri takip başlatılarak menkul, gayrimenkul ve üçüncü kişiler nezdinde bulunan hak ve alacaklarına haciz işlemi uygulanmak suretiyle tahsil cihetine gidileceği ilgililere duyurulur.

Sinop Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2012, 12:35
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER