Su Çilesi Sona Erdi

Yenikent köyü içme suyu şebeke tesisi davul zurna eşliğinde törenle hizmete açıldı.

Su Çilesi Sona Erdi

  10 Haziran 2015 günü saat: 14.00’de yapılan açılışa; Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Murat Özcan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Leyla Tuna, bazı kamu kuruluşlarının yetkilileri, köy muhtarları, siyasiler ve çevre köylerden vatandaşlar katıldılar.

Açılışta ilk konuşmayı yapan Yenikent Köyü Muhtarı Hasan Danacı; içme suyu tesisi yapımının başlangıcından bugüne kadar destekleri olan dönemin Milletvekilleri, Valileri, siyasi parti yetkilileri ve Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar’a teşekkür etti.

Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar ise yaptığı konuşmada;

“Devletimiz son yıllarda köylerimizin alt yapısına yönelik çok önemli atılımlar sağladı, bugün burada bunlardan birine hep birlikte tanıklık ediyoruz. Bununla birlikte Devletimizin zaman zaman köylümüzü üzdüğü uygulamalar da görülmedi değil,  ancak Yenikent belediyesinin kapatılması nüfus ile ürettiği oranın arasındaki farktan ve tamamen ekonomik nedenlerden kaynaklandı ve belediye kapatılmak zorunda kalındı. Ancak bununla birlikte görüldüğü üzere Devletimiz vatandaşa hizmeti ayağına getirmek adına üzerine düşeni de yapmaya devam ediyor. Ben içme suyu şebekesinin hayırlı ve uğurlu olmasını dilerken, şunu hatırlatmada fayda görüyorum. Bu bir içme suyu tesisi, bunu ekonomik kullanmak zorundasınız, bununla tarla sulanmaz, ancak bu bilinçle kullanırsanız daha uzun ömürlü olacaktır.” diye başladığı konuşmasını, kapatılan Yenikent Belediyesi Eski Başkanı Mevlüt Aydın, bu süreçte katkıları olan tüm kamu ve siyasi parti yetkileri ile, bu işin başından sonuna kadar, yılmadan çalışan ve bu tesisin hayata geçmesindeki büyük çabalarından dolayı Yenikent Köyü Muhtarı Hasan Danacı’ya teşekkür ederek bitirdi.

Yenikent köyü içme suyu tesisi şebeke açılış kurdelesi, okunan Kur’anı Kerimin ardından, Kaymakam Bülent Bayraktar’ın açılış kurdelesini kesmesi ve ardından yapılan ikramlarla sona erdi.




































Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2015, 15:44

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER