Tahliye Edildi.

Görevden alınması ardından Ankara'da tutuklanan Sinop eski Valisi Yasemin Özata Çetinkaya, Sincan Cezaevinden bu gün tahliye edildi.

Tahliye Edildi.

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında görevden alınması ardından tutuklanan Sinop eski Valisi Yasemin Özata Çetinkaya bu gün akşam saatlerinde serbest bırakıldı. TAHLİYE ARDINDAN İLK AÇIKLAMA Sincan Cezaevinde yaklaşık 2,5 aylık mahkumiyetin ardından mahkemece serbest bırakılan 3 çocuk annesi merkez Valisi Yasemin Özata Çetinkaya, Vitrinhaber'e yaptığı açıklamada, yüce Türk adaletine güvendiğini söyledi. Çetinkaya, "Kaderimizde olanı yaşadık. Eşimle birlikte çok kötü bir iftiraya kurban gittik. Görevden alındığımda, tek memleketimiz düze çıksın, bizim zaten suçsuzluğumuz ortaya çıkar demiştik. Memleket düze çıkınca bizde Allah'a şükür çıktık. İnşallah en kısa zamanda eşimde aramıza katılır" dedi.

BABA EVİNDE AİLESİYLE HASRET GİDERDİ

Aile üyeleriyle hasret gideren Vali Özata Çetinkaya, Ankara'da ki baba evinde çocuklarına doyasıya sarılarak 2,5 aylık özlemini giderdi. BİZDEN VATAN HAİNİ ÇIKMAZ Vali Çetinkaya'nın 15 Temmuz Darbe Girişimi ardından önce albay olan eşi, daha sonra da kendisi görevden alınarak tutuklanmıştı. Tutuklama ardından Vali Yasemin Özata Çetinkaya'nın babası, aynı zamanda Ankara Yenikent Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mesut Özata yaptığı açıklamada; "Bizim ailemizden bu güne kadar vatan haini çıkmamıştır. Bundan sonrada çıkmayacaktır. Tam tersi Vatana, Millete, Bayrağına, Devletimize yüksek hassasiyetleri olan aslanlar çıkmaya devam edecektir. Her ne olursa olsun, vatanımıza canımız fedadır. Devletimizin, Milletimizin başı sağolsun. Bu uğurda canını feda eden demokrasi şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, oğlum Salih Özata olmak üzere yaralı gazilerimize acil şifalar diliyorum" demişti. ÇETİNKAYA'NIN DARBE GECESİ GAZİ OLAN AĞABEYİNE TAZMİNAT ÖDENDİ Bu arada darbe gecesi yaralanan Vali Özata Çetinkaya'nın ağabeyi iş adamı Salih Özata ise İçişleri Bakanlığı Nakdi Tazminat Komisyonu tarafından 22 bin 720 TL tutarında nakdi tazminat ödendi. Salih Özata ise, aldığı tazminatı Türkiye Diyanet Vakfına bağışladı.




Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2016, 09:31
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER