Tamamen Organik

Prof. Dr. Emin Kuru kendi yetiştirdiği ürünleri için Tatma ve Ürün Tanıtma etkinliği düzenledi.

Tamamen Organik

Prof. Dr. Emin Kuru 07 Ekim 2018 Pazar günü ilçemize bağlı Çırnık Köyündeki çiftliğinde tamamen organik ürünlerini tanıtmak için Tatma ve Ürün Tanıtma etkinliği düzenledi.

Gerze Kaymakamı Murat Güven, Gerze Jandarma Komutanı Bekir Doğan ve Gerze İlçe Tarım Müdürü Özbay Akkaş’ın da katıldığı etkinlikte Prof. Dr. Emin Kuru, “Gerze geçmişte zeytinlikleri ile ünlü olan yerdi. Şu anda bu zeytin ağaçlarının yerinde ne yazık ki binalar bulunmakta. Türkiye’de ilk olarak Ege bölgesinin geleneksel sofralık zeytin üretme anlayışını mimarisi ve uygulaması ile çiftliğime transfer ederek modernize ettim ve teknoloji ile işlerlik kazandırdım. Bu yıl ilk olarak yaptığım zeytin üretimi başarılı bir şekilde sonuçlandı Paketleme işleminin bitmesi sonucu 6 ton sofralık zeytin üretmiş olacağım. Amacım boşalan köylerimize model oluşturmak ve halkımızın üretim bilincine katkı sunmak istiyorum. Sağlıksız DNA sıyla oynanmış yiyecekler tuzağı insanlarımızı kanser yapamasın, bu nedenle ürettiğim katkısız zeytin için Ürün Tanıtma ve Tadını Değerlendirme etkinliği düzenledim. İlaçsız organik zeytin ve tüm üretimlerimizle biyolojik harbe göğüs gereceğiz, halkımızda bilinç oluşturup sağlıklı yaşama katkı sunacağız. İbrahim Oğlu Çiftliği sağlıklı yiyeceklerin adresi olacaktır, bir hafta sürecek olan ürün tanıtma ve tatma etkinliğine tüm dostlarım ve hemşerilerim davetlidir. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim.” dedi.

Prof. Dr. Emin Kuru etkinliğe katılanlara tamamen organik kendi ürettiği zeytin, keşkek, çavdar pilavı ve ayran ikramında bulundu. Etkinliğin sonucunda zeytin için damak tadına varan katılımcılar çiftlik defterine zeytinin lezzeti hakkında kanaatlerini yazdılar.

Gerze Gündem Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hüseyin
Hüseyin - 6 yıl Önce

organik! zeytini plastik şişeye koymuşsun

banner381
SIRADAKİ HABER