Taşeronlar İçin Kritik Hafta

Güvenlik soruşturmasına takılanların itirazları değerlendirilecek.

Taşeronlar İçin Kritik Hafta

696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin 127.maddesi gereğince sürekli işçi statüsüne geçirilme işlemleri Türkiye genelinde bir buçuk ay önce başlamıştı. “Gerze’de Kadro Başvuruları Başladı” başlıklı haberimizde yaptığımız araştırmalar neticesinde Gerze Belediyesi bünyesinde çalışan 85 taşeron işçi ile aynı şirkete bağlı okullarda çalışan 9 kişi ile toplamda 94 kişinin kadro için başvuru yapmaya hazırlandığının bilgisini vermiştik.

Gerze Devlet Hastanesi’nin Taşeron Şirkette çalışan sayısını 16 olarak belirtirken aynı şirkete bağlı Üniversitedeki taşeron çalışan sayısının 6 kişi; Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarda ise çalışanların 23 kişi olduğu detaylarını okuyucularımızla paylaşmıştık.

Sürekli işçi statüsüne geçmek için başvurularını tamamlayan işçiler için artık sınav zamanı. Birçok kurum resmi internet sitesinden sınava girmeye hak kazananların listesini kamuoyu ile paylaştı. Başvuruları kabul edilmeyen işçiler ise Valilikçe oluşturulan İtiraz Komisyonuna dilekçelerini sundu. Gerze Belediyesi’nden başvuru yapan 85 kişi içerisinden 4’ünün başvurusu güvenlik soruşturması nedeniyle kabul edilmezken işçiler Valilik tarafından oluşturulan İtiraz Komisyonuna dilekçelerini sundu. Komisyonun toplanmasının ardından 3-22 Mart tarihleri arasında işçilerin sınav günü kesinleştirilecek.

Mevzuata göre ihtiyaca karşılık olarak İŞKUR tarafından kamu işçisi olması için tespit edilen işçiler, iş yerlerince tespit edilen sınav kurulunca sınava tabi tutulacak. Yazılı sınav soruları, işçinin öğrenim ve mesleki durumu ile çalıştırılacağı işler göz önünde bulundurularak; Atatürk ilke ve inkılâpları, yurttaşlık bilgileri, Türkiye tarih ve coğrafyası, günlük hayatta önemli olan fen bilimleri, matematiksel kavram ve ifadeler, Türkçe gücü bilgilerini ölçecek şekilde seçilecek. Bu sınavda 10 üzerinden 6 alanlar sözlü sınava girmeye hak kazanacak. Sözlü sınav ise mesleki bilgi ve göreve ilişkin bilgi ve becerileri içeren konulardan yapılacak. Bu sınavdan da en az 6 puan alınması gerekiyor.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2018, 10:31
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hayret bisey
Hayret bisey - 6 yıl Önce

Belediyenin arkalarında zbt gibi oturacaklarsa kadro almasinlar

banner381
SIRADAKİ HABER