“Tasmalı Levrek”

Gerzeli balıkçıların ağlarına takılan levrek balığı görenleri hayret ve üzüntüye düşürdü.

“Tasmalı Levrek”

  Çevre kirliliği denilince genellikle hepimizin aklına ilk gelen karada yaşanılan ve sağlığımızı tehdit etme noktasına varan kirlilikler oluyor. Ancak insanın neden olduğu bu vahşet, sadece karayı ve insanı etkilemekle kalmıyor, denizi ve deniz canlılarının hayatını da bitirme noktasına getirebiliyor.

  Bunun en canlı örneğini önceki gün Gerzeli balıkçıların ağlarına takılan “tasmalı levrek” te gördük, gözlerimize inanamadığımız bu manzara karşısında içimiz burkuldu. Balık küçükken boğazına takıldığı anlaşılan yuvarlak bir plastik halkanın balık büyüdükçe ona çektirdiği işkenceye tanık oluk.

  İşte “Bir şişeden, bir poşetten veya bir kutudan bir şey olmaz, deniz nasılsa bunları kendi içinde kaybeder.” mantığı ile düşüncesizce yapılan bu hareketin bir canlıya verebileceği zararın boyutu. Bir an çocuğunuzun bebekken boynuna böyle bir halka takıldığını ve onun bu halka ile büyüdüğünü düşünün, düşüncesi bile insanın kanını dondurmaya bile yetiyor.

  Bu manzarayı görenlerin hiç olmazsa bundan sonra denize çöp atarken bu manzarayı hatırlayacaklarını ve çevreye karşı daha duyarlı olacaklarını ümit ediyoruz.














Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2013, 12:47
YORUM EKLE
YORUMLAR
oğuz Alan
oğuz Alan - 11 yıl Önce

bursası türkiye denizdeki balıga bile işkence yapan bir hayat var burada.

Yakup ERDEM
Yakup ERDEM - 11 yıl Önce

sanırım daha önce kalkan ve pisilerde aynı duruma rastladım. konserve kavanozlarının teneke kapakları içindeki beyaz renkli sıvama conta. teneke kapak denizde çürüyüp yok oluyor ama maalesef contası yıllarca denize zarar vermeye devam ediyor.

YAKAKENT YELKEN, AMATÖR DENİZCİLİK, GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ
YAKAKENT YELKEN, AMATÖR DENİZCİLİK, GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ - 11 yıl Önce

Çevre kirliği karada ve denizde yaşayan bütün canlılara zarar verir. Hayvanlar, ihtiyaçları olan besinleri bulmak, tehlikelerden korunmak, kendilerine uygun yaşam ortamları bulmak için hareket eder. Balıklarda yüzerek besin bulmak için hareket eder. İnsanlar tarafından denize atılan konserve kutusu kapağının plastik contası balık küçükken (Levrek Balığı) kafasına geçen işkence aleti balıkların hayatını bitirme noktasına getirebiliyor. Bu tür olayların yaşanmaması için "Denizlerimizi temiz tutmak bütün canlıların görevi olduğunu unutmayalım"
YAKAKENT YELKEN AMATÖR DENİZCİLİK GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ
Mustafa KAHYA
Yönetim Kurulu Başkanı

ali demirer
ali demirer - 10 yıl Önce

eğitim şart..kesinlikle..

beyazıt bestami
beyazıt bestami - 10 yıl Önce

aynı balıktan yine levrek olsa gerek ben hatay iskenderun sahilinde gördüm iskendeurn sahilindekii limanın girişinde solda bunu 1 kere değil 2 3 kere o balığı sürü halinde orda dolaşırken gördüm.

filiz
filiz - 10 yıl Önce

bestami aynen bende gordüm :)

banner381
SIRADAKİ HABER