Temiz Enerji Üreteceğiz

“Gerze Hem Temiz Enerji Üretecek, Hem Gelir Sağlayacak”

Temiz Enerji Üreteceğiz

İlçemiz Yaykıl Köyünde bulunan Gerze Belediye’sine ait yaklaşık 20.000 m²’lik alanda “Temiz Enerji İle Arazi Tipi GES” “Enerji Tarlası projesi ile 900 kW elektrik enerjisi üretilmek üzere YEDAŞ Genel Müdürlüğünden Çağrı mektubu alınarak uygulama projeleri yapılmış ve en son 16 Haziran Çarşamba günü uygulama projeleri de YEDAŞ Genel Müdürlüğü tarafından onaylanarak bağlantı anlaşması yapıldı.

Bu süreçte İller Bankası Genel Müdürlüğü Uluslararası İlişkiler Daire Başkanlığına resmi başvurular yapılmış ve olumlu geçen sürecin sonlanması beklenmektedir. Maliyeti 1 milyon Euro’yu bulan ve aylık ortalama 300-350.000 TL elektrik enerjisi üretim kapasitesine sahip bu tesis için geri sayımın başladı.

İlçemizi sürpriz ziyarette bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih DÖNMEZ’e proje hakkında bilgilendirme sağlanırken, Bakan DÖNMEZ böylesine önemli bir projenin Gerze’ye önemli bir katma değer sağlayacağını belirtti. Ayrıca ilçemiz Kirençukuru köyünde Rüzgâr Enerji Santrali Projesi hakkında proje Müdürü Ramazan Aral, proje ile ilgili çalışmalar hakkında bakana bilgilendirmelerde bulundu.

Gerze Gündem Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER