Tescillendi!

Saklıköy Şelaleleri altı sene sonra tescillendi.

Tescillendi!

Gerze Gündem Haberin 2011 yılında düzenlediği Foto Safari sayesinde keşfedilen Saklıköy Şelalelerinin bulunmasının ardından ziyaretçi akınına uğraması üzerine ilgililer de elinden geleni yapmaya başladı. Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş 9 Ağustos 2017 Perşembe günü Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu’nun Sinop’u ziyareti sırasında Sorkun Şelalelerini de unutmadı. Maviş, Saklıköy Şelalelerinin tabiat anıtı olarak tescillendiğini açıkladı.

Geçtiği her yere hayat vermekte olan Saklıköy Şelaleri, dere yatağı boyunca, orkide, papatya, çan çiçeği, ada çayı ve kabalak gibi bitki çeşitlerinin yanında söğüt, çınar, kayın, çam, ardıç, sandal ağacı ve meşe gibi birçok ağaç çeşidini içerisinde barındırıyor.


Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2017, 17:04
YORUM EKLE
YORUMLAR
birol sazak
birol sazak - 7 yıl Önce

bu muhteşem doğa harikası yeri doğa severlere tanıtmak ve burayı tabii park yapılması ilan edilmesi için çok mücadele verdik. yeşil gerze dağcilik doğa ve gençlik spor kulübü bundan sonra da buranın kiymetini bilmeyenlerden, piknikçi zihniyetinden, kirletenlerden, yiyip içip çöpünü yanına almayıp bırakıp gidenlerden korumak için mücadele vereceğiz. lütfen bu alanı ziyaret edin, yaşayın ama asla piknikçi gibi davranmayın, şelalenin taaa dibinde ateş takıp cız bız yapmayın, bu güzel doğa harikasının ta dibinde kötü fotolar çekmeyin. lütfen doğal kalsın.

banner381
SIRADAKİ HABER