TRT Gerze’de.

Programlarında Sinop ve ilçelerine de yer veriyorlar.

TRT Gerze’de.

TRT Televizyonu, insan ve mekân arasında sıkışan hikâyeleri yakalayabilmek amacıyla “Değişen Şehirler” isimli bir belgesel filmi hazırlamak için yola çıktı. Yolculuğuna Türkiye’nin farklı şehirlerinde devam eden programın yapımcılığını üstlenen Cüneyt Tezcan’dan program ile ilgili ayrıntılı bilgi edindik.

Tezcan, “ Değişen Şehirler programı on üç bölümden oluşan Anadolu’da kaybolmaya yüz tutmuş sanatsal değerleri gün ışığına çıkarmayı planlayan bir belgesel film yapımıdır. Programımızın on birinci bölümü için Sinop ve ilçelerini dolaşarak burada halkın geçim kaynağı olan sanatsal ürünlerin yapım aşamasını detaylı bir şekilde ele aldık.

Sinop’taki çekimlerimiz için on günlük bir süre ayırdık. Gerze’de ise Ada Model Gemi Maketleri Atölyesi, Ada Oyuncak Atölyesi ve Çinicilik kursu atölyelerini ziyaret ederek başlangıç aşamasından bitiş aşamasına kadar sanatsal ürünlerin yapım aşamasını belgeselimize konu edindik. Çekimler tamamen sona erdiğinde ve program yayınlanmaya başladığında toplamda otuz dakika süren bir bölüm ile izleyicinin karşısına çıkacağız.

Program kapsamında sadece kaybolmaya yüz tutmuş sanatsal ürünlere değil şehrin doğal güzelliklerine ve ilgimizi çekebilecek her türlü konuya değinmeye devam edeceğiz.” şeklinde açıklamada bulundu.

Değişen Şehirler Programı Çekim Ekibi;

Yönetmen: Tevfik ŞENOL
Yapımcı: Cüneyt TEZCAN

 Yardımcı Yönetmen: Ayşem TEZCAN
Görüntü Yönetmeni: Ömer DEMİRCİ
Kameraman: Sinan AYDOĞAN
Halim ATALAY
Senaryo Yazarı: Aybars Bora KAHYAOĞLU

Haber: Özge İnce

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2017, 12:15
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER