Turizm Haftası Kutlanıyor

İlk etkinliği Gerze Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi gerçekleştirdi.

Turizm Haftası Kutlanıyor

  Hafta dolayısıyla ilçemiz North Star Hotel’de bugün saat:11.00 de düzenlenen etkinliğe Gerze Kaymakamı Metin Kubilay, Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, İlçe Emniyet Müdür vekili Başkomiser Ayhan Şardağ, İlçe Milli Eğitim Şb. Md. Süleyman Gümüş, Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Okul Müdürü Hilal Soydan, İlçedeki okulların müdürleri, Okulun öğretmenleri ve öğrenciler katıldılar.

  Sunucunun hoş geldiniz konuşmasından sonra Atatürk ve şehitler için bir dakikalık saygı duruşu yapılarak ardından İstiklal Marşımız topluca seslendirildi.

  Programın açış konuşmasını yapmak üzere davet edilen okul müdürü Hilal Soydan; Turizm olgusunun bir ülke için ne anlam ifade ettiği, ülkemizin içinde bulunduğu durumlardan örnekler vererek başladığı konuşmasına, ülkelere sağladığı ekonomik girdiler yanında, cari açıkların kapanması ve istihdam sağlayıcı özelliklerini de dile getirdi. Okul Müdürü Soydan turizmin bir anlamda insanlar için kıtalararası köprü vazifesini gördüğünü belirterek konuşmasını sonlandırdı.

Açılış konuşmasının ardından mikrofona gelen okul öğrencilerinden Serdal Koç “görsün turistler” adlı şiiri seslendirdi.

Okul öğrencisi Betül Öztürk’ ün staj yaparken annesine duyduğu özlemi dile getirdiği “işte gidiyoruz annem” duygu dolu anlar yaşanmasına neden olurken, Halil İbrahim Karaca isimli okul öğrencisinin seslendirdiği “Türkiye’m” adlı şiir dinleyenlerden büyük alkış aldı. Okul öğrencisi Emrah Yılmaz’ ın okuduğu “Anadolu’m” adlı şiirden sonra yapılan folklor gösterileri büyük beğeni ile izlendi.

Okul bünyesinde açılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ödül törenine geçildi.

En Güzel Aşureyi Kim Yapar adlı yarışmada 1.Burak Nişancı, 2.Eyüp Kölemen, 3.Umutcan Eker,

Şeker Hamurundan Pasta Süslemeleri Yarışmasında;1.H.İbrahim Karaca, 2.Furkan Aydın, 3.Mehmet Özcan Berkan seçildiler. Birincilere ödüllerini takdim eden Gerze Kaymakamı Metin Kubilay günün anlam ve önemini belirten kısa bir konuşma yaptı. Yarışmanın 2.lerine ödüllerini Belediye Başkanı Osman Belovacıklı takdim ederken, 3.lük ödüllerini ise İlçe Milli Eğitim Şb. Md. Süleyman Gümüş sundular.

Turizm Haftası Kutlama etkinlikleri Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencilerinin hazırladıkları yöresel yemeklerin ikramı ile son buldu.
















































Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2013, 10:10
YORUM EKLE
YORUMLAR
akifberberoglu
akifberberoglu - 11 yıl Önce

sevgili betül turizm haftanız kutlu olsun basarılarının devamını dılerım a.e.o tentenden

ismail öztürk
ismail öztürk - 11 yıl Önce

canım kızım.tebrikler ediyorum.seninle her daim gurur duyuyorum.ayrıca turizm haftanız kutlu olsun..başarılar

banner381
SIRADAKİ HABER