Türkeli İlçe Hastanesi Önünde Basın Açıklaması

Geçtiğimiz günlerde yaşanan olaylardan dolayı Türk Sağlık-Sen ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Sinop Temsilcileri tarafından İlçe Hastanesi önünde basın açıklamalarında bulunuldu.

 Türkeli İlçe Hastanesi Önünde Basın Açıklaması

  21 Ocak 2013 Pazartesi günü İlçe Hastanesi'nde yaşanan olaylarla ilgili Türk Sağlık-Sen Sinop Şube Başkanı Hüseyin Ulusoy ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Sinop İl Temsilcisi Kayhan Konukçu Türkeli İlçe Hastanesi'nin önünde basın açıklamasında bulundu.

İlk olarak Türk Sağlık-Sen Sinop Şube Başkanı Hüseyin Ulusoy yaptığı basın açıklamasında, Türkeli İlçe Hastanesi'nde Dr. Güllü Sevcan Erdoğan'a yapılan saldırıyı kınadıklarını ifade ederek şunları söyledi; "Sağlıkta yaşanan şiddet, Gaziantep'te cinayete dönüştü. Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde görevli Dr. Ersin Arslan, genç yaşta servisteki odasında bir hasta yakını tarafından katledildi. Merhum doktorumuz Ersin Arslan'a Allah'tan rahmet, kederli ailesine sabırlar diliyoruz. Tüm sağlık camiasının başı sağolsun.

Sözlü şiddet, darp derken Gaziantep'te artık şiddet yerini katliama bırakması vahametin boyutunu anlatmaya yeterlidir. Sağlıkta şiddetin, cinayetin önüne geçmek için ne zaman tedbir alınacak merak ediyoruz.

Türk Sağlık-Sen üyeleri yaşanan bu vahşete dikkat çekmek ve sağlıkta şiddete tepki göstermek amacıyla cinayetin yaşandığı Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde iki gün iş bırakıyorlar. Artık bir an önce sağlık kurum ve kuruluşlarında gerekli önlemler alınmalıdır. Güvenli ve huzurlu bir yerde görev yapmak sağlık çalışanlarının hakkıdır.

Yöneticilerimiz bu konuda duyarlı olmalı, çalışanlara yapılacak bu tür saldırıların önüne geçmek veya bu saldırıları engellemek için gerekli önlemleri almalıdırlar.

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin asgariye indirilmesi bakımından daha caydırıcı ve etkin cezaların yer aldığı bir mevzuat değişikliğine gidilmesi için Türk Sağlık-Sen olarak Sağlık Bakanlığı'nın girişimlerde bulunmasını istedik. Bu amaçla Sağlık Bakanlığı'na başvurumuzu da yaptık. Bakanlıkta tüm sivil toplum örgütlerinin bir araya getirilerek ortak bir çalışma yapılmasını istedik. Fakat ne yazık ki şimdiye kadar somut bir adım atılmadı. Gaziantep'te yaşanan bu vahim olay sonrasında artık herkes şapkasını önüne koymalı, düşünmeli ve harekete geçmelidir." dedi.

Daha sonra Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Sinop İl Temsilcisi Kayhan Konukçu yaptığı konuşmada, Türkeli İlçe Hastanesi'nde görevinin başında iken şiddete maruz kalan Dr. Güllü Sevcan Erdoğan'a yapılan saldırıyı kınadıklarını söyledi. Konukçu yaptığı konuşmada şunları söyledi; "21 Ocak 2013 Pazartesi günü İlçemiz Hastanesi'nde görev yapan Dr. Güllü Sevcan Erdoğan Acil Serviste poliklinik yapmakta iken bir hasta tarafından sözlü ve fiili şiddete maruz kalmıştır.

Bu şekilde saldırı ve şiddet tehdidi ve performans baskısı altında, Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın uygulamasından doğan 'Norm Kadro' fazlası çalışanın binleri bulduğu, dolayısıyla görev yerinin değiştirilmesi tehlikesiyle karşı karşıya hizmet vermeye çalışmak yetmezmiş gibi, hekim ve sağlık çalışanları, mesleki uygulama sırasında her türlü risk ve meslek hastalığı ile de karşı karşıya kalmaktadır.

Sendikamız, sağlık emekçilerini bu şekilde saldırı ve baskı ile karşı karşıya getiren, sağlığı halk olmaktan çıkararak katkı-katılım payları, GSS primi ve ilave ücretlerle hizmete ulaşabilmesine neden olan bu sisteme karşı mücadelesini sürdürmeye kararlıdır. SES bu mücadeleyi sağlık alanında örgütlü emek ve meslek örgütleriyle birlikte vermektedir. Sağlık emekçileri başta olmak üzere, tüm çalışanları sağlık hizmetine ulaşmak için her kademede katkı-katılım payı ödeyen, GSS primi ödemek zorunda kalan, ilave ücretlerle olsa, sınırlı bir sağlık hizmetine ulaşabilen herkesi bu mücadelede birlikte olmaya çağırıyoruz. Bir çağrımız da siyasetedir: Sağlık Hakkı doğuştan var olan bir haktır ve böyle kalmalıdır. Sağlığı hak olmaktan çıkaran, eğitimi piyasalaştırıp bölen, parçalayan, gericileştiren, sermayeye ucuz işgücü sağlamayı hedefleyen, yani eğitimi hak olmaktan çıkaran her uygulama siyasetlerin mücadele gündemini oluşturmalıdır.

Sayın Bakan, 'Dönüşüm' dediğiniz sistem iflas etti. Gün geçmiyor ki bir sağlık çalışanı saldırıya maruz kalmasın. Onun için vakit varken bu sisteminizi uygulamaktan vazgeçin, halkın bu sağlık sisteminden memnun olduğu iddianızdan da vazgeçin. Bu kadar çalışanınızın şiddete maruz kalması sizi rahatsız etmiyor mu?" dedi.

Sendika temsilcilerinin konuşmasının ardından ilçemiz esnaflarından Cemalettin Tan da bir konuşma yaptı. Cemalettin Tan yaptığı konuşmada şunları söyledi; "Bu olay duyulduğu an ilçemizde küçüğünden büyüğüne kadar herkes yaşanan bu olaydan dolayı üzüntü duymuştur. Hepiniz emin olun ki annemize, babamıza ve kardeşimize saldırılmış kadar üzüntü duyduk. Biz Türkeli halkı olarak bu tür olayları yapanların da yaptıranların da arkasında kim varsa karşısındayız. Ben şahsım Türkeli esnafı olarak ve TÜRDER yönetim kurulu üyesi olarak bu olayı şiddetle kınıyoruz." dedi.
Haber kaynağı: Türeli Haber.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2013, 20:01
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER