Tütünün Yerini Zeytincilik Alacak

Gerze’de zeytin dal çeliklerinden fidan üretme faaliyetleri aralıksız devam ediyor.

Tütünün Yerini Zeytincilik Alacak

  Gerze Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Halil Karadeniz açıklamasında,” 2013 yılı Mart ayında Balıkesir’in Edremit yöresinden ve Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı Zeytincilik Araştırma Enstitüsü Zeytin Bahçesinden İlçe Müdürlüğümüz tarafından alınan İlçemiz de şu anda üretimde bulunan meyve verimleri yeterli olan Ayvalık ve Gemlik çeşitlerinden 2000 adet zeytin çeliği temin edilerek İlçe Müdürlüğümüz çalışmaları dâhilinde köklendirme serası ve setinde kökler dikilerek 2013 yılı sonu itibari ile 1200 civarında köklü çelikten fidanlar gelişmek üzere poşetlerde toprağa dikilmiştir.

Dikilen fidanlar İlçe Müdürlüğümüz de 10 ay kadar bakım ve gübrelemeleri yapılarak gelişmeleri ve kuvvetlenmeleri sağlanarak on bir ve on ikinci ay itibari ile fidan olarak araziye dikilmek üzere çiftçilerimize dağıtılacaktır.

İlçemiz de sızma zeytinyağı üretim tesisinin de kurulması ile zeytinciliğin daha da gelişeceği düşünüldüğünden çiftçilerimizin kaliteli fidan ihtiyacı karşılanarak emeklerinin boşa gitmemesi için çalışmalarımız devam edecektir.

Ayrıca kendilerine ait zeytinlerden veya başka yolla zeytin çeliği temin edebilen çiftçilerimizin çelikleri köklendirilerek çiftçilerimize iade edilmektedir.

Zeytincilik Gerze için önemli bir tarım kolu olup çiftçilerin ticari maksatlı üretim yapmaları için her türlü teknik destek çalışmalarımız devam edecektir.” dedi.










Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2014, 18:30
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER