Ülkü Ocaklarından Basın Açıklaması

Sinop Ülkü Ocakları eğitim ve Kültür Vafkı basın açıklaması yayınladı.

Ülkü Ocaklarından Basın Açıklaması

SİNOP ÜNİVERSİTESİNDE YAŞANAN HADİSELERE DAİR BASIN AÇIKLAMASI

Geçtiğimiz günlerde Sinop Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi kantininde Milliyetçi-Ülkücü öğrencilerin bir araya gelip çay eşliğinde sohbet etmeleri başta üniversite rektörü olmak üzere bir kısım yöneticileri anlamsız bir şekilde rahatsız etmiştir.

Öğrencilerin hiçbir taşkınlığa mahal vermeden beraberce oturmalarından rahatsız olunması, üniversitelerin özgürlük anlayışını lekelemiştir. Rahatsızlığın boyutu; gençlerimizin bir araya gelmesine -hakları olmadığı için-müdahale etmeyen üniversite güvenlik görevlilerinin idare tarafından uyarılmalarına ve mevcut güvenlik amirinin görevinden alınmasına kadar varmıştır.

Üniversite öğrencilerinin kendi kantinlerinde oturmaları, sohbet etmeleri son derece doğal bir davranıştır. Acaba doğal olmayan tavır Sinop Üniversitesinde; yurdun birçok yerindeki üniversiteler gibi canlı bomba yetiştirecek örgütlenme yapılanmalarına müsaade edilmemesi midir yoksa gençlerimizin terör sevicilik yapmayıp ülkelerinin bölünmez bütünlüğünü savunmuş olmaları mıdır?

Üniversite yönetiminin sergilediği bu akıl almaz tutum Ülkesi lehine fikir yürüten millet sevdalısı vatansever üniversite öğrencilerinin kendilerini suçlu olarak hissetmesine sebep olmuştur. Malum baskıcı yaklaşım gençlerimizin aklına ‘’Vatanı sevmekle suç mu işliyoruz ?’’ sorularını getirmiş olup yaşanan bu süreçte büyük bir sosyolojik hata içine düşülmüştür. Hâlbuki Milliyetçi gençler bu ülkenin paha biçilmez velinimetleri olarak övgüye tabidirler.

Gösterilen tepkinin doğuracağı bu sonucu en iyi bilmesi gereken eğitim camiası mensuplarının kendi öğrencilerini bu duruma düşürmeleri sadece Ülkücü camiada değil vatansever Sinop halkında da şaşkınlığa sebep olmuştur.

Fikri hür vicdanı hür geleceğimizin mimarlarını yetiştirme vizyonuna sahip olması gereken üniversite yönetiminin, öğrencilerin beraberce kantinlerinde oturmalarını  -dolaylı yoldan-ortaokul seviyesi bir anlayışla baskı oluşturarak engellemeye çalışması üniversitenin itibarına gölge düşürmüştür.

Ülkü Ocaklarının; geleceğimize ışık tutan üniversitelerimizin her görüşün ve düşüncenin açıkça dile getirildiği medeni eğitim yuvası olmaktan çıkartılmasına ve dört kişinin dahi yanyana gelmesinden çekinilen darbe dönemlerini hatırlatan karanlık uygulamalara geçit vermeyeceği bilinmelidir.

Sinop Ülkü Ocakları olarak; sadece ülkücü görüş mensubu öğrencilerin değil, -ülkesinin aleyhine faaliyet gösteren terörizm yandaşları hariç- tüm fikirlerin ve bu fikirlerin savunucuları genç kardeşlerimizin yanında yer alıp üniversite yönetiminin sergileyeceği tutumunun ve atacağı her adımın takipçisi olacağız.

Unutulmamalıdır ki; Milliyetçi Türk Gençliğini pasifize etme çalışmaları terörizme zemin sağlamaktan başka bir fayda vermeyecektir. . .31  MART  2016

 

                        SİNOP

                ÜLKÜ OCAKLARI                                                                                                                                      
         EĞİTİM VE KÜLTÜR VAKFI

 

 

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2016, 12:01

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
orhan konuk
orhan konuk - 8 yıl Önce

bu gençlerden kimseye zarar gelmez.eğer gerçekten bir sorun çıkmasından endişe ediliyor ise olay tek taraflı düşünülmemeli,bu korkunun nedeni araştırılmalıdır.

banner381
SIRADAKİ HABER