Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk Anıldı

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının üstünden 79 sene geçti.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk Anıldı

Atatürk’ün ölümünün 79.yıldönümü olması nedeniyle Gerze Belediyesi Sedat Işıdı Kültür Merkezi’nde saat 09.30’da Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi tarafından anma programı düzenledi.

Programa Gerze Kaymakamı Murat Güven, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Gerze Cumhuriyet Başsavcısı Eray Burak Buyruk, Gerze İlçe Emniyet Müdürü Erol Ulaş, Gerze İlçe Müftüsü Bayram Karar, Gerze İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, Gerze İlçe Gençlik ve Spor Müdürü İsmail Karaman, Gerze İlçe Halk Eğitimi Müdürü Nazım Aksu, AK Parti İlçe Başkanı Tahsin Bayrak, CHP İl Genel Meclisi Üyesi Necmettin Çakır, AK Parti il Genel Meclisi Üyesi Ahmet Burma, CHP İlçe Başkanı İlknur Kara,  Okul Müdürleri, siyasi parti mensupları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve ardından söylenen İstiklal Marşı ile başlayan program günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Okul Müdürü Murat Balcı’nın yapması ile devam eti. Balcı, “ Türkiye Cumhuriyeti için ve Türk Milleti için 10 Kasım bir matem günü olmaktan çok Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte yaşayacak olan Atatürk’ü ve eserlerini anarak geçmiş ve gelecek üzerine yeniden düşünme günüdür. Atatürk, “Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kâfidir.” sözü ile bu gerçeği ifade etmiştir.” diyerek sözlerine devam etti.

Okul Müdürü Murat Balcı’nın konuşmasını tamamlamasının ardından “Atatürk’ün Sinop’a Gelişi” adlı sinevizyon gösterisi sunuldu. Tarih Öğretmeni Oya Dereli “Bir Yol Gösterici olarak Atatürk” adlı konuşmasını yapması için kürsüye davet edildi. Dereli, “Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü her yıl artan hasret ve özlem ile değerini çok daha iyi anlayarak içimiz buruk anıyoruz. Bu büyük insanı tanımak ve anlamak insanın yaşama karşı güvenini tazeliyor; insana inancını artırıyor, geleceğe dair umutlarını besliyor.” diyerek sözlerine devam etti.

“Atatürk” adlı oratoryo gösterisi ile okul öğrencileri Türk Milletinin geçmişte tarih yazdığı günleri canlandırarak programa katılanların duygusal anlar yaşamasına sahne oldu. Oratorya gösterisinin bitmesinin ardından 10 Kasım Atatürk’ün Ölüm Yıldönümü ile ilgili ilçemizde düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Liseler arası düzenlenen kompozisyon yarışmasının birincisi Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi’nden Sena San, ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen şiir yarışmasının birinisi Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu’ndan Dilek Aksan, ilkokul birinci ve yedinci sınıf öğrenciler arasında düzenlenen resim yarışmasının birincisi Karlı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Okulu’ndan İzzet Yoğurtçu, üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencileri arasında düzenlenen resim yarışmasının birincisi ise Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu’ndan Yaprak Alpınar’a ödüllerini Gerze Kaymakamı Murat Güven takdim etti.

Lise öğrencileri arasında düzenlenen kompozisyon yarışmasının ikincisi Anadolu İmam Hatip Lisesinden Rumeysa Kararkaş; ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen şiir yarışmasının ikincisi Atatürk Ortaokulu’ndan Nisa İclal Akyel; ilkokul birinci ve ikinci sınıf öğrencileri arasında düzenlenen resim yarışmasının ikincisi Karlı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ilkokulu öğrencisi Ece Demir,; üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencileri arasında düzenlenen rsim yarışmasının ikincisi Gazi Mustafa Kemal İlkokulu’ndan Ece Kütük’e Ödüllerini Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı takdim etti.

Lise öğrencileri arasında düzenlenen kompozisyon yarışmasının üçüncüsü Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Zeynep Yalçınkaya; ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen şiir yarışmasının üçüncüsü Atatürk Ortaokulu’ndan Esra Ak; ilkokul birinci ve ikinci sınıf öğrencileri arasında düzenlenen resim yarışmasının üçüncüsü Karlı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ilkokulu öğrencisi Efe Taşkın; üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencileri arasında düzenlenen resim yarışmasının üçüncüsü Atatürk İlkokulu’ndan Tuana Dinç’e ödüllerini Cumhuriyet Başsavcısı Eray Burak Buyruk takdim etti.

Tören protol ve öğrencilerin hatıra fotoğrafları çektirmesi ile sona erdi.

Haber: Özge İnce

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2017, 12:42
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER