Uyarmadı Demeyin

Sinop İl Emniyet Müdürlüğü “Emniyet kemeri sizi hayata bağlar” ve “Sinop takıyor” sloganlarıyla emniyet kemeri ve aşırı hızla araç kullanımına dikkat çekti.

Uyarmadı Demeyin

  Gerze Bölge Trafik İstasyon Amirliği ekipleri tarafından Gerze Sinop karayolu üzerinde sürücüleri aşırı hız ve emniyet kemeri konusunda uyarıda bulunarak broşür dağıttı.

Hazırlanan broşürlerle doğru emniyet kemeri takımı ve emniyet kemeri takmanın yararları sürücülere anlatıldı. Hazırlanan broşürlerde hedef; kaza, yaralı ve ölü sayısının en aza indirilmesi olarak belirtildi.

 Emniyet kemeri kullanımı kaza sonrası araç içerinde meydana gelen ölümlerin % 45 ağır yaralanmaların ise % 50 oranında azalttığından bahsedildi. Ölümle sonuçlanan kazalarda oluşan yaralanmalar incelendiğinde baş-boyun yaralanmaları % 39, omurga-göğüs yaralanmaları ise %8 oranında olduğu ve emniyet kemerinin bu olumsuz etkileri asgari düzeye indirmedeki rolünün çok büyük olduğunun üstünde duruldu.

Ayrıca karayollarında güvenliğimiz için; hız limitlerine uyulması ve kaza risklerinden en önemlisinin ortadan kaldırılması içinde aşırı hızla araç kullanımının tehlikelerine de broşürlerde yer verildi. Kaza nedenleri arasında aşırı hızın ilk sırada olduğu vurgulandı.

Becerilerine güvenerek hız yapan sürücülerin, daha fazla kazayla karşılaştıklarının altı çizildi. Trafikte risk almak yerine, trafik kurallarına uyarak güvenli yolculuk yapmanın sürücülerin elinde olduğu, sürücülerin kendi hayatlarını ve başkalarının hayatlarını tehlikeye sokacak şekilde davranmamalarının gerektiği belirtildi. Broşürler il ve ilçelerimizde dağıtılmaya başladı.
























Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2013, 20:18
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER