Vali Cirit Gerze’de.

Demokrasi Nöbeti için bir araya geldiler.

15 Temmuz 2016 Cuma akşamı gerçekleşen askeri kalkışma hareketi sonrasında Gerze’de Hükümet Meydanında her gece demokrasi nöbeti tutulmaya devam ediyor. Demokrasi nöbetinin 13.gecesinde Sinop’a kısa bir süre önce atanan Vali Kemal Cirit bu kez Gerze’de halkla birlikteydi.

Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Murat Özcan, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı,Sinop Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Albay Şefaattin Serten, Sinop İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, Gerze İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Enver Öz, Gerze Ak Parti İlçe Başkanı İzzet Karaman, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve birçok vatandaşın katılımıyla gerçekleşen nöbet saat 22.00’de başladı.

Tören, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimiz ile 15 Temmuz akşamı vatanı uğruna canını feda eden şehitlerimiz ve gazilerimiz adına 1 dakikalık saygı duruşu ve ardından söylenen İstiklal Marşı ile başladı. Nur Ahsen Karaman isimli bir öğrencinin Bayrak şiirini okumasıyla kürsüye ilk olarak Muhtarlar Deneği Başkanı Acısu Muhtarı Fikri Uyanık çıktı. Uyanık,” Sayın Valim, Sayın Kaymakamım, Sayın Belediye Başkanım, çok değerli muhtar arkadaşlarım, değerli hemşerilerim bu akşam buraya demokrasi nöbetine hepiniz hoşgeldiniz,saygılar, sağolun,varolun.” dedi.

Mahalle muhtarları adına kürsüye çıkarak konuşmasını yapan İdris Öztürk, “ Sayın valimiz işlerinin yoğun olmasına rağmen demokrasi mücadelemizde bizleri yalnız bırakmayarak aramıza katılmış ve bizleri onurlandırmış bulunmaktasınız, teşekkür ediyoruz. Ülkemiz zorlu ve kritik bir süreçcin içinden geçmektedir. Bu ülkenin suyu, havası ve güzellikleri ile içimizde bulunan ve hain olarak ortaya çıkan insan müsveddelerinin sebep olduğu ağır bir tramva yaşıyoruz. Bu ağır süreçte Sayın Cumhurbaşkanımız ve BaşKomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı ve dik duruşu ile ülkemiz üzerinde oynanan oyunlara dur diyerek 79 milyon halkı meydanlara demokrasiye sahip çıkmak için çağrı yapmıştır ve tüm halkımız demokrasiye sahip çıkma adına birlik ve beraberlik içinde yaptığımız mücadeleye devam etmekteyiz. Sözlerime son verirken Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un da dediği gibi “Allah bu memleketimize bir daha İstiklal Marşı yazdırmayı nasip etmesin.”dedi.

Ak Parti İlçe Başkanı İzzet Karaman, “ FETÖ isimli terör örgütünün ülkemizde darbe girişimi yapmasının ardından 13 gün geçti. Biz 13 gündür bu meydandayız. Bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyoruz. Bu eylemlerin başlangıcında çok canlar yandı. Aslında isimlerini zikretmemiz gereken çok insanlar var ama hepimiz televizyonlarda izliyor ve görüyoruz. Bu işin en önünde olan hiç gözünü kırpmadan canı pahasına vücudundan 30 kurşun çıkarılan Astsubay Ömer Halis Demir’i buradan rahmetle ve şükranla anmak istiyorum. Biz Cumhurbaşkanımızın vereceği ikinci bir emre kadar her gece buradayız. Hepinizi her gece tekrar bu nöbette görmekten gurur duyacağız.” dedi.

Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, “ 15 Temmuz’da yapılan hareket laik demokratik hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ne yapılmış en ağır hakarettir. Fetullah Gülen örgütünün yıllardır bu ülkenin dibini kazdığını her ortamda söyledim. FETÖ terör örgütü içimize sinsice girerek tüm okullarımızı ve yurtlarımızı işgal etti. Biz bunlara karşı mücadele edemedik. Çünkü her türlü imkanları kendi lehlerine çevirdiler ve sonuçta bugünler geldik.” diyerek sözlerini sürdürdü.

Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar, “ FETÖ denilen kanlı terör örgütü aslında yaklaşık 45 yıldır bir virüs gibi devletimizin hücrelerine kadar sızmış ve 15 Temmuz 2016 tarihinden itibaren de adeta Haçlı Ehli Salip ordusu gibi bu ülkenin üstüne bir karabasan gibi çökme çalışmıştır.ancak bu millet yüksek ferasetiyle bu ülkenin ilelebet payidar kalacağı konusundaki duruşunu tarihe kalın harflerle yazmıştır ve bu yazının adı da hiç kuşku yok ki demokrasidir.” diyerek sözlerini sürdürdü.

Sinop Valisi Kemal Cirit, “ Sevgili Gerzeliler sizler ile bu akşam tanışmış olduk fakat bundan sonraki süreçte sık sık birlikte olacağız. Devlet ve Millet nasıl bir arada bulunur bunu hep birlikte göstereceğiz. Bu ülke bu millet dünyaya demokrasi dersi veriyor. Bu millet demokrasisine sahip çıkıyor. Meclisimiz kuruluşunda da gazi idi şimdi de gazi oldu. “diyerek sözlerini sürdürdü.





















































































































Haberin Videosu


Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2016, 00:19

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER