Yakadibi Güreşe Doydu

Yakadibi köyü geleneksel Hıdırellez Şenlikleri ve Karakucak güreşleri geniş bir katılımla kutlandı.

Yakadibi Güreşe Doydu

  İlçemiz Yakadibi köyünde 10 Mayıs 2015 Pazar günü düzenlenen Yakadibi köyü Hıdırellez Şenlikleri ve Karakucak güreşlerine, Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar, Gerze Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Murat Özcan, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, geçtiğimiz yıl Gerze güreşlerine yaptığı katkıyı, bu yıl da Yakadibi köyü güreşlerinde tekrarlayan Gerze gönüllüsü, Gerze ve köylerinin İstanbul’daki sesi Sinop İli Gerze İlçesi Çevre Köyleri Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Sadettin Kaptan Sinop ve Gerze Yardımlaşma Dernek Başkanları, çevre köy muhtarları Gerze ve komşu ilçelerden gelen güreş severlerin yanı sıra başta İstanbul olmak üzere gurbetteki hemşerilerimiz yoğun ilgi gösterdi.

Yakadibi köyü Muhtarı Cemalettin Topal şenlikler ve güreş ile ilgili olarak yaptığı açıklamada;” şenlik ve güreşlerimizi bu yıl tekrar kutlamanın haklı gururu içerisindeyiz. Amacımız bu etkinliklerle Sinop ili ve ilçeleri ile, gurbette yaşayan Sinopluları bir araya getirerek dinlenme, eğlenme, alışveriş yapma ve anılarını tazelemek suretiyle senede bir günde olsa bir araya gelmelerini sağlamaktır. Katılarak bizleri onurlandıran tüm konuklarımıza sonsuz teşekkürler ediyorum.” dedi.

Şenlikler kapsamında gerçekleştirilen ve açık artırma suretiyle yapılan güreş ağalığını 15.000 TL.ye Yakadibi köyünden Mustafa Yaşar Altun alırken, şenlik kapsamında gerçekleştirilen ve son derece çekişmeli ve kıran kırana geçen karakucak güreşleri sonunda:

Başpehlivanlığı İstanbul Sancaktepe Belediyesi adına güreşen Müren Mutlu aldı.

Katılanların seneye tekrar birlikte olmak üzere sözleşerek vedalaştıkları Yakadibi köyü şenlikleri, başladığı gibi olaysız bir şekilde sona erdi.




 



























Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2015, 12:34

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
hamdi arıcı
hamdi arıcı - 9 yıl Önce

Sayın muhtarım sizden ricam bu gibi güzel etkinlikleriniz için önce tsk ederim.
Fakat bizlerede ulaşırsanız (mesela ben şimdi öğrendim)bizlerde çorbada tuzumuz olsun diyip katkıda bulunmak isteriz bizleride aranızda görmek isterseniz onur duyar bilgilendirmeleri bekleriz

banner381
SIRADAKİ HABER