Yangın Evi Sahipleri İsyan Etti!

Belediye Meclis toplantısında sesler yükseldi.

Yangın Evi Sahipleri İsyan Etti!

Ağustos ayı Olağan Meclis Toplantısı 2 Ağustos 2017 Çarşamba günü saat 14.00’te Gerze Belediyesi toplantı salonunda yapıldı. Yoğun katılımın sağlandığı toplantının gündem maddeleri ise şöyle;

GÜNDEM

  1. Belediyemize ait kira süresi dolan taşınmazların kira şartlarının belirlendiği bir önceki meclis toplantısında alınan kararın yeniden görüşülmesi

Ek Gündem: Kentsel Tasarım Projesinin onaylanması

KARARLAR

  1. Temmuz ayı meclis toplantısında on yıl olarak belirlenen süre eski usulüne çevrilerek üç yıl olarak belirlendi.

Ek Gündem: Kentsel tasarım projesinin onayı İmar Komisyonuna havale edildi.

Toplantıda bir önceki meclis kararının tasdikinin kabul edilmesinin ardından Belediye Başkanı Osman Belovacıklı söz alarak İmar Komisyonuna havale edilen iki konunun raporunu okudu ve meclis üyelerinin oyuna sundu. Cayva Mevkiindeki taşınmaz ile ilgili kararın kabul edilmesinin ardından Gerze’deki yangın evlerinin imar planının değiştirilmesi ile ilgili İmar Komisyonunun vermiş olduğu karar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan gelecek olan rapor doğrultusunda Belediye Meclis toplantısında üyelerin oyuna sunularak çözüme kavuşturulacak.

Gündem maddelerinin ardından söz alan Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı“ Belediyemiz Yangın Evleri için özel proje alanı planlıyor. Yangın evlerinin gelişigüzel yapılaşmasının önüne geçebilmek için Sinop Valiliği ve Samsun Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu kararı ile bir yıla yakın süre kimse istediği gibi bu evleri yaptıramaz.  Belediyemiz yangın evlerinin sistemini bozmadan bir kimlik oluşturmak için çaba gösteriyor. Bu yüzden mimari işlerde şahısların değil kamunun yararı gözetilir. Amacımız Gerze’nin ticari, sosyal, turizm yönünden bir bütünlük oluşturması.” şeklinde açıklamada bulundu.

Yangın evi sahiplerinin dilek ve şikâyetlerinin de görüşüldüğü toplantıda ilçemiz Recai Kuruoğlu Bulvarı’ndaki yangın evi sahiplerinin eskiden herkesin istediği gibi yıkıp yaptırdığı evlerin neden günümüz koşullarında da yapılamayacağı tartışıldı. Bulvarın ön tarafında tanınan hakların arka tarafına da tanınmasını isteyen ev sahipleri yangın evlerinin yıkıldığı alanlarda çok fazla ticaret merkezi olduğunu belirterek yeşil alanların işgal edildiğini öne sürdüler.

Şikayet ve önerileri tek tek cevaplayan Belovacıklı, “ Hiç kimse hak kaybına uğramayacak. Kanun gereği bozulan yeşil alanın yerine yine yeşil alan getirilmesi zorunludur. Ayrıca ev sahiplerine yol genişliklerini koruyacak şekilde bir alan vermek zorundayız. Bu yüzden köşedeki yangın evleri ile aradaki yangın evleri arasında farklılıklar bulunmaktadır. Belediyemiz Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Samsun Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’nun vermiş olduğu kararlar doğrultusunda hareket etmektedir. İmar yönetmelikleri sürekli güncellendiği için de eskiden izin verilen yapılaşmaya şu anda izin verilmiyor.” dedi.

Haber: Özge İnce

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2017, 11:55
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER