Yangın Evlerine Yeni Yüz

Belediye Meclisi yangın evlerinin dış cepheleri ile ilgili projeyi kabul etti.

Yangın Evlerine Yeni Yüz

Gerze Belediye Meclisi Mart ayı olağan toplantısını yapmak üzere Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’nın Başkanlığında 02 Mart 2016 günü saat:14.00’de Belediye Meclis Toplantı Salonunda toplantı için üye tam sayısının hazır bulunduğu tutanakla tespit edilerek gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Mart ayı olağan toplantısında aşağıdaki kararlar oy birliği ile alındı.

Bir önceki toplantıda alınan karar özeti kabul edildi.

İmar planı değişiklikleri ile ilgili olarak İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından hazırlanan dosyalar komisyondan geldiği şekilde oy birliği ile kabul edildi.

Belediyede boş bulunan T.H.S. programcı ve çözümleyici kadrolarının, kurum içerisindeki yeni yapılanma doğrultusunda ekonomist kadrosu ile değiştirilmesine karar verildi.

Belediyede halen taşeron işçi statüsünde çalışmakta olan muhasebe görevlisi Taylan Dalkıran’ın 1.300TL.taban aylıkla belediye hizmetlerinde sözleşmeli personel olarak çalıştırılmasına karar verildi.

Belediyeye ait Gerze Turizm Tic. Ltd. Şti. müdürünün yetkilerinin hukuk müşavirliğince belirlenen esaslar çerçevesinde yeniden belirlenmesine karar verildi.

Mecliste ek madde olarak kabul edilip, görüşülüp karara bağlanan konu bilhassa yangın evleri sahiplerini ilgilendiriyordu. Belediye Başkanı yaptığı açıklamada, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce başlatılan ve kamuoyunda geniş yankı uyandıran yangın evlerinin  sit alanı haline getirilmesi konusu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “ Ankara’ya Kültür ve Tabiat Varlıklarını koruma Genel Müdürlüğüne bizzat bu iş için gittim ve uygulanmak istenen yöntem ile ilgili şikayetlerimizi ve gerekçelerimizi bizzat kendisine ifade ettim ve savunmamızı kendisine verdim.  Büyük bir ihtimalle kurula girmeden idari işlemle bu sorun çözülecek ve yapılan yanlıştan dönülecek” dedi.

Mecliste bundan, böyle yangın evlerinin dış cephe görüntülerinin yeni şeklinin belirlenmesi için mimarlar kuruluna hazırlattırılan özel proje alanı ile ilgili çalışmayı inceleyen belediye meclisi projelerden birini kabul etti.

Bundan böyle yangın evlerinde tadilat veya yıkıp yapanlar, evlerinin dış cephelerini belirlenen proje doğrultusunda yapacaklar.

Gündemde görüşülecek başka konu bulunmadığının anlaşılması üzerine, meclis gelecek toplantıyı 06 Nisan 2016 tarihinde saat:14.00’de yapmaya karar vererek toplantıyı sonlandırdı.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2016, 15:46

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
nilgün sayar çelik
nilgün sayar çelik - 8 yıl Önce

yıllar öncesinde düşünülüp uygulanması gerekirken, aksine, cinayet gibi bir kıyımla ucube görüntülere çevrilen yangın evlerine yeni yüz planı şimdi mi gelmiş akıllarına?! zamanında niye bir plan dahilinde yapılması kararı almamışlar?! her şey için çok geç değil mi? yazık ettikten sonra mı?!
güzelim gerzemin bu hale gelmesinde katkısı ve imzası olan tüm belediye yetkililerine ahım var!!

yangın evi sahibi
yangın evi sahibi - 8 yıl Önce

hiç bir kimse benim ve benim gibi yangın evi sahiplerinin adına karar alamaz arkadaş.yangın evleri o zamanın koşullarına göre yapılmıştır.bem yıkıp yapmak isteyimde yapamazsın diye karşıma bir kişi çıksın o zaman , elmi yaman beymi yaman görürüz.

HÜSEYİN BODUR
HÜSEYİN BODUR - 8 yıl Önce

yangin evleriyle ilgili karaar itiraz edenler hakli oğlu haklidirlar...şimdi ise ;;yangin evlerini yakip yapanlar ve tamir edenler için getirilen diş görünüşle ilgili alinan karar gereği yapildiğinda göze hoş görülecek bir eser olacaği belli..ama;; yillardan beri yangin evleriyle ilgili inşaat yapanlara taninan o kat çikma hakkida bu kararda belirtilmesi lazimdi..kararin tam detayini grömek lazimki ona göre yorum yazalim...ama uygulanacak olan diş görnüşüyle ilgili güzel bir karar alinmiş...belediye nbaşakni sayin osman belovacikli bence büyük bir infialin önüne erken farkindalik göstermek zorunda kalmiş ve bunun nelere mal olacağinin hesabini yapilan eleştiri ve tenkitlerden dolayi geçde olsa anlamak zorunda kalmiş..buda güzel bir gelişme bence..ben tüm yorumlarimda bu konuyu işlemiş tim..zararin neresinden dölürse kardir diyorum...saygilarimla..!

Gerzeli
Gerzeli - 8 yıl Önce

bütün yangın evlerini el altından anlaşmalarla yıktılar yerine 4 5 katlı koca koca binalar yaptılar. bu ne şimdi neyin kafası ?

banner381
SIRADAKİ HABER