Yanlış Bilgilendirme

Gerze Belediyesi çeşitli yerel gazetelerinde çıkan haberlere “yanlış bilgilendirme” dedi.

Yanlış Bilgilendirme

Gerze Belediyesi’nin kamuoyuna duyurusu

    Kamuoyuna Duyurulur!!!

    07/12/2016 Çarşamba günü yılın son ve olağan Belediye Meclis Toplantısı gerçekleşmiştir.

    Belirttiğimiz tarihte gerçekleşen olağan Meclis Toplantısı’nda alınan kararlardan birisi de 2017 yılından itibaren yürürlüğe geçecek olan Cenaze Hizmet Bedelidir. Cenaze Hizmetleri’nde vatandaşlarımıza Mezar yeri kazma, Mezar tahtası, Kefen, Yıkama ve Taşıma işlemleri Belediyemiz personelleri tarafından sağlanıp, yakınlarını kaybeden vatandaşlarımıza kolaylık sağlamakta olduğumuz siz değerli Gerzeliler tarafından da bilinmektedir.

    Bu doğrultuda;

    İl ve ilçemizin çeşitli yerel gazetelerinde Belediyemiz tarafından vatandaşlarımıza sunulan Cenaze Hizmet MALİYETİ Belediye Başkanımız Sayın Osman BELOVACIKLI’nın ağzından 300 TL olarak yazılmış ve değerli vatandaşlarımız yanlış bilgilendirilmiştir.

    Belirtmek isteriz ki;

    - Öncelikle Belediye Başkanımız Sayın Osman BELOVACIKLI’nın ağzından Cenaze Hizmet Maliyeti ile ilgili böyle bir açıklama yapılmamakla beraber haberlerde bahsi geçen maliyet Belediye Meclis Toplantısı’nda söz konusu dahi olmamıştır.

    - 07/12/2016 tarihinde alınan Belediye Meclis kararına göre Mezar Yeri Kazma, Mezar tahtası, Kefen ve Yıkama işlemlerinde ücret alınmakla birlikte Cenaze Taşıma ücreti alınmaması oy birliğiyle kabul edilmiştir.

    - 07/12/2016 tarihinde gerçekleşen Belediye Meclisi’nde Cenaze Hizmet Maliyeti 350 ile 400 TL arasında hesaplanmış ancak, vatandaşlarımıza Hizmet Bedeli 250 TL olarak oy birliğiyle kabul edilmiştir.

      - Ayrıca; Belediyemiz kimsesiz vatandaşlarımızın cenazesinde bu mezar yeri ve cenaze hizmetlerinden ücret almamaktadır.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2016, 11:42

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
gerzeli
gerzeli - 7 yıl Önce

yanlış haber yok ortada cenaze ücreti 200 tlden 250 tlye cıkarılmıştır üsteki beyanatta bunu doğrulamaktadır halen neyin kafasındasınız

banner381
SIRADAKİ HABER