Yeni Yılın İlk Toplantısı

Gerze Belediye Meclisi 2016 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Yeni Yılın İlk Toplantısı

Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’nın başkanlığında ve üye tam sayısının iştiraki ile belediye meclis toplantı salonunda 06 Ocak 2016 günü saat:14.00’de gerçekleştirilen toplantıda ilçemizin geleceğini ilgilendiren önemli kararlara imza atıldı. Toplantıda alınan karar ise şöyle;

1.Belediye hukuk işlerinde sözleşmeli olarak çalıştırılan avukata 2016 yılı için, Bakanlıkça belirlenen tavan ücret üzerinden maaş verilmesi için ilgili bakanlığa teklifte bulunulmasına oy birliği ile karar verildi.

2.Belediye Meclisinin 2016 yılında tatil yapmamasına oy birliği ile karar verildi.

3.Belediye Meclis ve Encümen Üyelerine verilecek huzur hakkı ücretinin 80TL., Uzman kişi ücretinin ise 165TL.olarak belirlenmesine oy birliği ile karar verildi.

4.Denetim Komisyonu Üyelikleri için gizli oy, açık tasnif suretiyle yapılan seçimler sonucu söz konusu üyeliklere oyların tamamını alan Hayrettin Ergün, Hasan Yücel Yuvacı ve Dursun Kaptan seçildiler. İncelenmesi uzun zaman alacağı gerekçesi ile imar komisyonu raporlarının ek gündem maddelerinden sonra görüşülmesine o birliği ile karar verildi. Ek gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Ek Md:1) İlçemizde faaliyet gösteren amatör spor kulüplerine gerçekleştirdikleri faaliyetler oranında 50.000TL.na kadar yardım yapılmasına oy birliği ile karar verildi.

Ek Md:2) İlçemizde yeni yapılacak merkezi sistemle ısıtılacak binaların projelerinde, bacalarında filtre sistemi konulması zorunluluğu getirilmesine oy birliği ile karar verildi.

Ek Md:3) Bir önceki toplantıda belirlenen, binalarda otopark yeri ayırmayan müteahhitlerden alınacak ücretin yüksek bulunması nedeniyle konu tekrar görüşüldü. Yapılan oylama sonucunda daha önce tespit edilen ücretin uygulamasına oy çokluğu ile karar verildi.

5.İmar Komisyonu Raporunun görüşülmesine başlandı, yapılan incelemelerin bu oturumda tamamlanamayacağının anlaşılması üzerine komisyon raporunun 07 Ocak 2016 günü saat:13.00’de kaldığı yerden görüşülmeye devam edilmesi için toplantıya ara verildi.

07 Ocak 2016 günü saat:13.00’de imar komisyonu raporunun incelenmesi tamamlandı. İlave ve revizyon imar planının meclisçe alınan karar doğrultusunda kabil edilmesine oy birliği ile karar verildi.

Meclisin Şubat ayı toplantısının 03 Şubat 2016 tarihinde yapılmasına oy birliği ile karar verilerek toplantı  sona erdi.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2016, 10:00

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
gerzeli
gerzeli - 8 yıl Önce

sayın başkan liman bölgesinde hiç kimseye büfe için izin vermezken,ne bir ihale ne bir duyuru yapmadan partiliniz olan iki kardeşe ( 1 tanesi belediye çalışanı) apar topar büfeyi yaparak teslim ettiniz.bu iş yeri istanbul gece konduları gibi küçük bir büfe iken her geçen gün dahada yer işgal ederek büyütülmektedir.buna nasıl izin veriyorsunuz ? encümen deki değerli arkadaşlar bunları görmüyor mu ? gelelim bir diğer soruna; orta çaybahçesinin karşısındaki kaldırıma nasıl kömürlük yaptırma izni verirsiniz ? bırakın türkiyeyi dünyanın neresinde böyle saçma bir şey vardır.sevgili editör umarım gider resmini çeker ve bu rezilliğin üzerine gidersiniz. hadi başkan beyin yaptığı bu hatalar zincirine encümen nasıl izin verir. saygılarımla !!

Deli
Deli @gerzeli - 8 yıl Önce

dun yorum yazdım neden okuyamıyorum taraflı yazılarla millete bok atmayın iktidar yalakası olmayın gerze'ye osman başkan gibisi gelmez
Editör Notu: Daha önce her hangi bir yorum gelmedi. ilginize teşekkürler.

İBRAHİM ALBAYRAK
İBRAHİM ALBAYRAK - 8 yıl Önce

beledi̇ye ye bi̇r fi̇ki̇r olarak sunmak i̇sti̇yorum ki̇ ptt ni̇n yan tarafi otopark olarak kullanilmakta ancak yer az olduğu i̇çi̇n çok faydali deği̇l oraya 2-3 katli açik otopark yapilirsa ve o cadde üzeri̇ndeki̇ araçlarada mecburi̇ olarak oraya park etti̇rli̇rse o cadde üzeri̇ndeki̇ ulaşimda çok rahat olacaktir umarmki̇ bu fi̇kri̇m görüşleri̇ni̇ze arz olunur.

banner381
SIRADAKİ HABER