“Yüzlerce Coşkulu İnsan, İşte 23 Nisan”

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 93. yılını gururla kutladık.

  Türkiye Devletinin Cumhuriyetle buluşmasının en önemli dönemeçlerinden biri olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışı ve dünyada bir benzeri daha olmayan, ulu önder Atatürk’ ün çocuklara hediye ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 93. yılını coşku ile kutladık.

  İlçemiz Kapalı Spor Salonunda saat:10.00 da başlayan kutlamalara Gerze Kaymakamı Metin Kubilay, Gerze İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Güngör Kırarslan, Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Cumhuriyet Savcısı Uğur Doğan Çetin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç, kamu kurum ve kuruluşlarının protokole mensup müdürleri, Ak Parti Gerze İlçe Başkanı Kadir Gündoğdu, öğrenciler ve salonu tıklım tıklım dolduran bir vatandaş kitlesi katıldı.

Sunucuların “hoş geldiniz” açılışından sonra, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler için yapılan 1 dakikalık saygı duruşundan sonra, salonu dolduran öğrenci ve tüm katılımcıların iştiraki ile İstiklal Marşımız büyük bir coşku ile seslendirildi.

  Gerze Kaymakamı, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanının öğrencilerin ve halkın bayramlarını kutlamasından sonra, günün anlam ve öneminin belirtildiği konuşma İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç tarafından yapıldı. Ahmet Genç konuşmasında,” egemenliğin bir grup ve zümrenin elinden alınarak millete verildiği bir büyük günü coşkuyla kutluyoruz” diyerek başladığı konuşmasını “devamı Cumhuriyetin ilanına kadar varacak bu ulusal hareketle ülke insanında ulus olma bilincinin yerleşmesine neden olmasına” vurgu yaptı. Konuşmasında Atatürk’ ün çocuklara verdiği değer üzerinde de duran İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç; bayramın Atatürk tarafından çocuklarımıza emanet edilmesinin de önemine işaret etti. “Çocuklarımıza kendilerine emanet edilen değerleri iyi anlatmalı ve onların tarihin miraslarına sahip çıkmalarını sağlamalıyız” dedi. Müdür Genç konuşmasını “çocuklar güzel yarınlarımızın mimarı sizler olacaksınız bundan hiçbir kuşkum yok” diye noktaladı.

  Öğrenci andının topluca okunmasından sonra, öğrenci Ayşenur Kandemir günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Öğrenci Özlem Taş’ın “Ulus İçin” adlı şiirini, Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu öğrencilerinin sunduğu ve büyük beğeni alan Kastamonu yöresi halk oyunları gösterileri izledi. Pınar Aydın’ ın “23 Nisan” adlı şiirini, Doğan Güneş Özel Rehabilitasyon Merkezi öğrencisi Efe Çakır’ ın “Türk Çocuğu” isimli şiiri izledi.

Halk Eğitim Merkezi Judocularının ayakta alkışlanan judo gösterilerinin ardından, Özel Doğan Güneş Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinin ilgili ile izlenen gösterileri vardı. Gazi Mustafa Kemal İlkokulu öğrencilerinin Halk oyunları gösterilerini Halk eğitim Merkezi Taekwondo sporcularının alkışlanan gösterileri izledi. Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu öğrencilerinin dans gösterilerinden sonra sırada Atatürk İlköğretim Okulu öğrencilerinin halk oyunları gösterileri aldı.

İlçe okullar düzeyinde tertiplenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında ödül alan 1.lere ödüllerini Gerze Kaymakamı Metin Kubilay, 2.lere ödüllerini Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Güngör Kırarslan, 3.lere ödüllerini ise Belediye Başkanı Osman Belovacıklı sundular ve ödül alan öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Ayakta alkışlanan Gazi Mustafa Kemal İlkokulu öğrencilerinin gangam style gösterilerini aynı okulun beğeni izlenen Ay Yıldız gösterileri izledi.

Tören öğrenci öğretmen ve velilerin birlikte kolbastı oynamaları ile son buldu.
Fotoğraflar için Foto Galeriyi tıklatın

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2013, 09:42
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER