Zeytinciliğin Sorunları Masaya Yatırıldı

Gerze Kaymakamlığı ve ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gerze’ de bir ilke imza attı.

Zeytinciliğin Sorunları Masaya Yatırıldı

  Gerze Kültür ve Sanat Merkezinde bugün saat:14.00’ da başlayan Zeytincilik Çalıştayına Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz’ in yanı sıra, Gerze Kaymakamı Metin Kubilay, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Osman Coşkun, Gerze Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Güngör Kırarslan, Belediye Başkanı Osman Belovacıklı İl Emniyet Müdürü Şeref Aytekin, İlçe Emniyet Müdür V. Başkomiser Ayhan Şardağ, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erol Saraçoğluları, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Halil Karadeniz ve diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

  Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra  Çalıştayın açış konuşmasını yapan Gerze Kaymakamı Metin Kubilay, zeytin bitkisi hakkında bilgiler vererek, zeytinin doğanın bir mucizesi olduğunu, birçok hastalığın ilacı olarak bilindiğini, zeytinyağının Akdeniz Tipi beslenmedeki önemini vurgulayarak, son 4 yılda Valiliğin destekleri ve  S.Y.D.Vakfı ,İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü çabaları ile 15.000’e yakın zeytin fidanı dağıtıldığını, İl Özel İdaresi kaynaklarından kurulan zeytinyağı üretim tesisi ile de bu alanda önemli bir ilerleme sağlandığını belirtti.

  Çalıştayın bu alandaki gelişmeleri hızlandıracağına işaret eden Kaymakam Kubilay, çalıştayın aynı zamanda çiftçilerimizin ihtiyaç duyduğu bilgi, beceri, yöntem, ve tekniklerin öğrenilmesine de katkı sağlayacağını ifade etti. Kaymakam Kubilay konuşmasını, bu konuda emeği geçen kuruluşlar ile destekleri için Gerze halkına teşekkür ederek bitirdi.

  Sinop il gıda tarım ve hayvancılık müdürü Erol Saraçoğulları’nın konuşmasının sonra Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muharrem Özcan’ın "Türkiye’de Zeytincilik ve Önemi" konulu sunumu gerçekleşti. Ardından ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Özbay Akkaş," Zeytin Tarımı, Gerze’de zeytincilik ve Geleceği" konulu sunumunu yaptı. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Halil Karadeniz’in Gerze’de Zeytinciliğin genel hatlarıyla masaya yatırdığı sunumu ile devam eden zeytincilik çalıştayı soru ve cevap şeklindeki karşılıklı görüş alış verişleri ile sona erdi.


































Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2013, 13:03
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER