İNDİRİM!

Aşağıdaki olaya bir vatandaş şahit olmuştur!

Değerli GERZE Gündem Okurlarım, sizlerin de aşağıda anlatacağım böyle bir olaya şahit olduğunuz başka bir olaylar da olabilir mi?

" Biraz sonra okuyacaklarınız ne bir yerden alıntı ne de hayal ürünü. Bugün ( 7 Mart 2019 ) saat 13 50 de Etimesgut/ Ankara PTT şubesinde kargo ile evrak göndermek üzere işlem yaptırırken yan bankoya işlem yaptırmak için bir kadın geldi ve elektrik faturamı indirimden yararlanarak ödemek istiyorum deyince dikkatimi çektiğinden kafamı çevirip bakma lüzumunu hissettim. 25 yaş civarında türbanlı, mantolu pantolon giymiş, rugan ayakkabılı, güzel moda bir çantası olan bakımlı şık giyimli bir kadın duruyor.

Görevli memur elektrik faturasını aldı TC Kimlik numarasını istedi. Kısa bir süre sonra memur elektrik faturanız 165Tl. indirimden sonra ödeyeceğiniz tutar 98 TL, 67 Tl.lık indiriminiz olmuş dedi.

Ben de nasıl indirim oluyorsa biz de faydalanabiliyor muyuz diye sordum. Kadın ben sosyal yardım alıyorum bize indirim uygulanıyor dedi.Kadının kılık kıyafeti, duruşu kesinlikle yardım alacak insan görüntüsünde değil. 100 Tl verip, 2Tl para üstünü alıp gitti.

Memura bu kadında hiç yardıma muhtaç görüntüsü var mıydı diye sordum. Memur da abi bunun gibi yüzlercesi geliyor. Bizim yapacağımız bir şey yok! TC'yi, faturayı girdiğimizde sistem otomatik olarak indirimi yapıyor diye cevap verdi.

AKP'nin kadrolu seçmenleri var deniyor bu da onlardan biri olup asalak olarak sırtımızdan mı geçiniyor acaba? Kaymakamlık bu yardım alacakları nasıl tespit ediyor? Bende görevlerini kötüye kullandıkları kanaati oluştu.

Ondan sonra bize gelen yüksek faturadaki kayıp kaçak bedeli, sayaç okuma ücreti neden  alınıyor diye kızıp duruyoruz! Kaçak kullananların haricinde bir de bunlar gibi kesinlikle yardıma ihtiyacı olmayıp kene gibi üzerimize yapışıp asalak yardım alanların da parasını bizler ödüyoruz herhalde!

Biz ise yine çocuklarımıza lüzumsuz yanan lambaları neden söndürmüyorsunuz? Eşlerimize çok sık ütü yapıyorsunuz, çamaşır, bulaşık makinesini tam doldurmadan çalıştırıyorsun, diye kızmaya devam edelim!

Oy kaygısıyla iktidarda kalabilmek için bu ve buna benzer durumlara çanak tutanları, görevlerini düzgün yapmayıp birilerinin menfaat sağlamasına alet olanları, ihtiyacı olmadığı halde bu yardımları alan ve almaya devam edenleri,hak hukuk ve adaletten beklemeyip,Allah bildiği gibi yapsın mı diyelim!"

AKP'li belediyeler el değiştirdikçe ortay çıkan,AKP iktidarı döneminde  yeni bir meslek olarak ortaya çıkan ( Bankamatik Memurları ) mesleğinin, büyük şehirlerimizin belediyelerinde ortaya çıkması çok düşündürcü  hukuk ve ahlak dışı uygulamadır!

Bunların her bir kul hakkı yemişlerdir! Araştırma sonunda bunlar şayet doğruysa ,havadan hiç hak etmeden bu bankamatik memurlarının aldıkları paralar her birinden faizi ile birlikte mutlaka geri alınmalıdır!

Sevgiyle kalın.

Ali Vacit TOKMAK

YORUM EKLE