İşin Kolayı

Cezaevi Müdürü, içerdekilerle yaptığı tüm konuşmalarında:

"Arkadaşlar, kimse buraya camiden gelmez," diyerek sözlerini bağlıyor,  bakışlarını herkesin yüzünde dolandırıp, makamına çekiliyordu.

Yine mahkumlara uzun uzun nutuk attığı günlerin birinde, her zamanki yinelemesi olan, (Arkadaşlar, kimse buraya camiden gelmez,) sözleriyle cümlesini noktalarken, mahkumlardan biri, Türk Hava Kurumuna ait kurban derilerini tabutların içinde saklayıp, sonra da bu derileri satmaktan hükümlü iki imamı göstererek:

"İşte sayın müdürüm, bu arkadaşlar camiden geldiler," demiş.

Son günlerde gerek “medyada olsun ve gerek hükümet kanadında başımızda dolanan her türlü belayı FETÖ terör örgütü, IŞİD terör örgütü ve PKK terör örgütlerinin birileri tarafından sevk ve idare edildiklerini söyleyerek işin içinden çıkıveriyoruz.

İş adamından işçisine, esnafından yüksek rütbeli subayları ve memurlarına kadar, bu örgütlerin alt yapısını oluşturan insanlar Çin’den mi geldiler. Örgüt üye ve sempatizanlarının yüzde doksan beşi ülkemiz içinde yetişmediler mi? “Alnı secdeye değen insanlardan, suç unsuru çıkmaz,” diye söylenmedik mi kendi kendimize.

Evet, bu örgütleri geçmişte olduğu gibi şimdi de kullananlar var. Kabul. ama, terör örgütlerinin alt yapıları da içimizde palazlandılar maalesef. Öncelikle dış güçleri hedefimize koyarken, dönüp kendi içimize de bakalım. “Hırsızın suçu var da, ev sahibinin hiç mi suçu yok…” deyimi geçiveriyor insanın aklından. Seçimlerde oy kaygısıyla, ne istedilerse verildi ise ve (Ne istediler de vermedik,) hatırlatması yapılmak zorunda kalındıysa, olanların hepsini dış güçlerin sırtına sarma kolaycılığına kaçmadan değerlendirmek gerekmez mi? Sordum sadece.

Şehit habersiz kurban bayramı dileklerimle, sağlıklı ve güzel günlere.  

Necmettin ÇAKIR

YORUM EKLE
YORUMLAR
hakkı
hakkı - 8 yıl Önce

çizginde hiç şaşma yok kısır döngüye devam o da güzel

gerzeli
gerzeli - 7 yıl Önce

necmettin beyin bir çizgisi var sende oda yok neyi savunduğun belli değil

hakkı
hakkı - 7 yıl Önce

çizgiye gel....

gerzeli
gerzeli - 7 yıl Önce

sen adam gibi adam olsan çıkar necmettin beyin karşısına ben sizin düşüncelerinizin şunlarına karşıyım dersin oturur sohbet edersin ama sen ne yapıyorsun her yazısının altına yok kısır döngüdesin yok inançsızsın 2 kelime yazıp duruyosun.delikanlı adam benim dediğimi yapar.ayrıca adam gibi adam ki yorum yaptığın kişi bunca zaman sana tek kelime cevap yazmıyor seni adam hesabına bile almıyor.sen ise çabalayıp dur beyin ishali..

hakkı
hakkı - 7 yıl Önce

adamlığımı, delikanlılığımı sorgulamak senin haddine düşmez, kendisiyle sohbet etmek zorunda da değilim, varsın cevap vermesin önemli değil. buraya yoğurtçu yorum yapmak isteyenlere bir imkan sunmuş ben de bu hakkımı kullanıyorum gerisi seni ırgalamaz, hadi oradan. sen avukatlığına, bildiğin doğru yolunda yürümene devam et

gerzeli
gerzeli - 7 yıl Önce

senin yazdıkların yorum değil sataşmadır.her yazının altına aynı olan 2 kelime yazmak yorum olmaz.ayrıca yoğurtçu diyosunda ondada hata var.burada sitesinde saygın bir kişi köşe yazarlığı yapıyor,ismi cismi ne olduğu belli olmayan bir ona sürekli inanç ve dşüncelerini yansıtan hakaret içerir yorum yazacak oda yayınlayacak.ee nediyelim necmettin beyin yerınde olsam yazmam bir daha yoğurtçuda inşAllah senin yazdığın yorumları gözden geçirirde siler ve bir daha yayınlamaz.