Kadın Olmak Ne Zormuş!..

Değerli Gerze Gündem Okurlarım;

Her yıl " Anneler Günü," " 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü," ülkemizde de anılarak kutlanır. O gün geldiğinde, annelere hediyeler alınır, methiyeler düzülür ve şiirler okunur. Kadınlardan övgüyle söz edilir ve alkışlanırlar! Yapılanlar sadece sanki, o gün içinmiş gibi gelir birçok insana.

Aradan zaman geçer, yine kadın cinayetlerini, kadınlara yapılan saldırıları, çok terbiyesizce yapılan yorumları, duyarız, görürüz ve basından okumaya devam ederiz! Yine yetkililerden beylik sözlerle kadın sorunlarının ve cinayetlerinin takip edilip, çözüleceği konusunda söylemlerini dinlemeye devam ederiz.

KADIN NEDİR?

Evlenir, soyadını değiştirir.

Evini, ailesini değiştirir.

Eşi ile bir eve taşınır.

Erkeği ile bir yuva kurar.

Erkeği için hamile olur.

Hamilelik vücudunu değiştirir ve şişmanlar!

Dayanılmaz doğum sancısı yüzünden, hastanede ağrı odasına terk edilir.Evde, tarlada  doğum yapan kadınlar, bizim kadınlarımızdır! 

Doğurduğu çocuklar bile erkeğinin soyadını alır!

Öleceği güne kadar...Yaptığı her şey...Yemek pişirme, evini temizleme, annene, babana bakma, çocuklarını büyütme, para kazanma, sana öğüt verme, senin rahatını sağlama, bütün aile ilişkilerini sürdürme, sana faydası olan her şeyi... Bazen de sağlığı, hobileri ve güzelliği pahasına. Elbet bu açıkladıklarım hem ev kadınları, hem de çalışan kadınlar içinde geçerlidir! Yukarıda saydıklarım, her kadın için yaşanılan gerçeklerdir!

Dolayısıyla gerçekten evli çiftlerden acaba kim kime iyilik yapıyor olabilir?Yani kadın mı erkeğe, erkek mi kadınına?

Sevgili Erkek Arkadaşlar, hayatınızdaki Karınızın kıymetini bilin! Çünkü kadın olmak kolay değildir!

" Kadın olmak paha biçilmeyen bir şeydir!"

"Dünya Emekçi Kadınlar Günü, Anneler Günü" mutlu ve kutlu olsun iltifatları ile geçiştirilemez! Ülkemizde her  Kadın önce kendisiyle gurur duyabilmelidir! Erkekler de kadınlarıyla gurur duymalıdır! Bu nedenle de kadınlarımızın ve erkeklerimizin, çağdaş eğitim ve öğretim görmeleri ve insanca yaşama ortamlarına kavuşturulmaları gereklidir! Bu görev, halk adına halk için ülkeyi yöneten siyasi kadrolara düşmektedir. Ülke yönetiminde bulunan siyasi kadroların, hiç bir ayırım gözetmeden, kadın-erkek eşitlik ilkesine dayanan birleştirici görevlerini yerine getirebilmelidirler  diye düşünmekteyim...Aşağıda kadınların kısaca anlamlarını başlıklarla belirttim. Her bir başlığı düşünüp,  yorumlayacağınızı ümit ediyorum!

 KADININ ANLAMI:

"Harika Anne, Mükemmel Arkadaş, Fevkalade Kız Evlat, Tapılası Kız Kardeş, Tanrı'dan Erkeklere En Güzel Hediye!"

Yukarıda açıkladığım kadın tariflerini her erkeğin bilmesi gerekir diye düşünüyorum. Ayrıca bu tariflerde övgüyle bahsedilen ve kendileriyle gurur duymaları için de her kadının, belirtilen gerçekleri bilmeleri ve arkadaşlarıyla paylaşmaları gerektiğine de  inanıyorum.

 Aslında kadın- erkek eşitliği gerçek anlamda sağlanamadığı sürece; ülkemizde  kadınlarımız, ikinci sınıf vatandaş gibi dışlanmaya, ezilmeye ve her türlü baskı ve saldırıya karşı korunmasız,  güvensiz bir yaşam ortamında kalacaklardır!

 Kadın- erkek arasındaki, bu olumsuzluğa çözüm yolunu aralayacak; gerçek anlamda demokrasinin ülkede  yerleşmesi ile kadın sorularının çözüleceğine "Kadın- Erkek"  olarak, inananların ve birlikte omuz omuza mücadele edenlerin olacaktır.

 Diye düşünüyor, kadınlarımızın hemen her günlerinin, sağlıklı, umutlu, mutlu ve özgür bir ortamda demokrasiyi birlikte yaratıp; paylaşarak, yaşamalarını gelecek aydınlık günlerde çağdaş bir ortamda,  özgür ve eşit haklara sahip olarak,   sonsuza  kadar sürdürmelerini dilerim...

05-Mart-2020

Sevgiyle  kalın.

Ali Vacit TOKMAK

YORUM EKLE