Comenius Projesi Konukları Gerze’ de

İlçemiz Ş.N.S.Anadolu Lisesi projesinin 7.katılım toplantısının yabancı konukları ilçemize geldiler.

Comenius Projesi Konukları Gerze’ de

  İlçemiz Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi öğretmenleri Ayhan Dönmez, Cem Çağlar Özyurt ve Aslı Servet Kulak’ tan oluşan proje ekibi tarafından hazırlanan “Genç Avrupalının Gözünde- Kısa Film” Hayat Boyu Öğrenme Comenius projesi kapsamında Macaristan, İtalya, Yunanistan, Romanya, Letonya, Polonya ve Çek Cumhuriyeti öğrenci ve öğretmenlerinden oluşan yabancı konuklar okul yönetimi ve veliler tarafından büyük bir coşku ile karşılandılar.

Okulda açılış ve misafir ülkelerin tanıtımlarının yapılmasından sonra, konuklar Gerze Belediyesi tarafından orta çay bahçesi karşısında düzenlenen alanda resim ve boyama çalışması yaptılar.

  Proje Ekibi Okul Öğretmenleri Ayhan Dönmez, Cem Çağlar Özyurt ve Aslı Servet Kulak’ın rehberliğinde 17 Nisan 2013 günü saat: 09.00 da Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’yı makamında ziyaret eden yabancı konuklar, Başkan tarafından samimi ve sıcak bir ilgili ile karşılandı. Yabancı Konuklar ziyaret esnasında, gördükleri ilgiden memnuniyetlerini ve Gerze’nin olağanüstü denizi, doğası ile misafirperver halkına duydukları hayranlıklarını dile getirdiler. Bu tür projelerin uluslararası halkların kaynaşmalarında aradaki mesafeleri kaldırarak, insan ilişkilerinin pekiştirilmesi, toplumların sosyal, kültürel ve tarihsel anlamda birbirlerini tanımalarına vesile olduğu gerçeğine vurgu yapılarak, proje katılımcılarının her birinin adeta birer turizm elçisi sorumluluğunu yüklendiklerini ifade ettiler. Konuklar yaz tatilinde tekrar Gerze’ de olmaktan duyacakları mutluluğu dile getirdiler. Belediye Başkanlığı ziyareti 17 Nisan 2013 saat  20.00 da Kültür ve Sanat Merkezinde yapılacak Gala Gecesinde buluşulmak üzere sonlandırıldı.

  Belirlenen saatte Gerze Kültür ve Sanat Merkezinde, konuklar ve vatandaşların geniş çaplı katılımı ile projenin amacı hakkında verilen detaylı bilgiler, ziyaret edilen ülkelerin tanıtımlarının yapıldığı film gösterileri, doyumsuz eğlence ve gösterilerle gala gecesi sona erdi.



















































Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2013, 11:36
YORUM EKLE
YORUMLAR
melih kulak
melih kulak - 11 yıl Önce

böyle bir projenin yaşama geçirilmesinde emeği olan arkadaşlarım ayhan dönmez,cem çağlar özyurt ve eşim aslı servet kulak'a tüm ilçe halkımız adına teşekkürü bir borç bilirim..

Dr.Ş.Atilla Ünal
Dr.Ş.Atilla Ünal - 11 yıl Önce

bu projenin gerçekleşmesinde başta proje koordinatörleri ayhan dönmez, aslı servet kulak, cem çağlar özyurt olmak üzere şehit nurullah saraç anadolu lisesinin tüm idareci ve öğretmenlerini gönülden kutluyorum...

Umut
Umut - 11 yıl Önce

cem hocayı,anadolu lisesini ve belediye başkanını bu güzel çalışmalarından ötürü tebrik ediyor;bu projelerin artmasını diliyoruz.

Fatih
Fatih - 11 yıl Önce

bu olaylar iyi güzel de, inş. okul sınavlarda da güzel sonuçlar çıkartır. bu projede ki öğretmenler sevilen kişidir hakkettiler ama bu öğretmenler yurtdışındayken yahut gerze de misafirlerle ilgilenirken, okuldaki öğrencilerin ders durumu ne oldu ?.

banner381
SIRADAKİ HABER