Gerze Kültür ve Sanatında Yeni Bir Soluk

Gerze Kültür ve Sanat muhteşem bir açılışla Gerze kültür ve sanat hayatındaki yerini aldı.

Gerze Kültür ve Sanatında Yeni Bir Soluk
 Gerze Belediyesinin maddi ve manevi destekleri ile uzun süredir kurulma sürecinde bulunan GKS (Gerze Kültür ve Sanat) sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği muhteşem bir organizasyonla açılışını gerçekleştirdi.

Bugün saat;15.30’da, ilçemiz İş Bankası üzerindeki binasında yapılan açılışa,  Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, CHP İlçe Başkanı İlknur Kara, CHP Belediye Meclis Üyeleri, Av. Kadir Olgunsoy ile çok sayıda sanatsever katıldı.

Açılış kurdelesinin Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, CHP İlçe Başkanı İlknur Kara, Av. Kadir Olgunsoy ve konuklar tarafından müştereken kesilmesinden sonra sanatseverler Gerze Kültür ve Sanatı gezdiler. Konuklar beğenilerini ifade ederken, kurumun Genel Sanat Yönetmeni İlker Aşıcı ve diğer branş hocalarından faaliyetler hakkında kapsamlı bilgiler aldılar.

Belediye Başkanı Osman Belovacıklı burada yaptığı konuşmada, kültür ve sanatın toplumsal yaşamda ve bilhassa gençliğin yaşamındaki olumlu katkılara dikkat çekti. Ülkenin içinde bulunduğu kaos ortamından ancak gençlerin kültür ve sanata yönlendirilmesi ve bilinçli bir gençlik yetiştirilmesi ile çıkılabileceğini ifade eden Belediye Başkanı, bu kurumun faaliyete geçirilmesinde emeği geçen gençlere teşekkür etti.

Gerze Kültür ve Sanat Genel Sanat Yönetmeni İlker Aşıcı açılışla ilgili olarak gazetemize yaptığı açıklamada; “ her anlamda çağdaşlaşma yolunda koşar adım ilerleyen Gerze’mizin kültür ve sanat hayatına yeni bir renk ve yeni bir soluk getirerek, ilçemizi bir kültür ve sanat merkezi haline getirmek adına yola çıktık. Bu aşamada iddialı konuşmak istemiyorum, her şeyi Gerze halkının takdirlerine bırakıyoruz. Bir sözle değil, ürettiklerimizle ile anılmak ve değerlendirilmek istiyoruz ve bu kararı da en doğru bir şekilde bizim insanımız verecektir. Yarışımız kendimizle ve sanat adına en iyisini sunmakla olacak.

Kuruluşumuzun açılışında emeği geçen Sn. Kaymakamımız Bülent Bayraktar, Belediye Başkanımız Sn. Osman Belovacıklı, Yedaş İşletme Müdürü Cemil Bekar, Özcan Elektrik Hayri Özcan, Yuvacılar İnşaat Yücel Yuvacı ve İnşaat 99 Onur Mızraklı’ya kültür ve sanata yaptıkları katkılar için şahsım ve GKS sanat emekçileri adına sonsuz teşekkürler ediyorum” dedi.

Gerze Kültür ve Sanat adıyla kültür ve sanat hayatımıza giren kuruluşta;

Çok Sesli Koro, Türk Sanat Müziği Korosu, Çocuk Korosu, Keman, Viyola, Çello, Kontrbas, Piyano, Gitar, Kanun, Yan Flüt gibi müzik enstrümanları kurslarının yanı sıra, Tiyatro, Müzikal Tiyatro, Bireysel Şan, Nota-Solfej, Müzik Tarihi ve Makam Eğitimi verilecek.

Gerze Kültür ve Sanat tüm Gerzelileri kendilerine güç ve destek vermek için bekliyorlar.

Fotoğraflar İçin Tıklayın


Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2015, 15:59

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
gerzeli
gerzeli - 8 yıl Önce

nikah törenini kaçırdık heralde !!

banner381
SIRADAKİ HABER