Kaymakam Kubilay Şehir Turunda

Gerze Kaymakamı Metin Kubilay, kermes açılışı ve denetim amaçlı bir dizi incelemelerde bulunmak üzere ilçenin muhtelif yerlerinde idi.

Kaymakam Kubilay Şehir Turunda

  Kaymakam Metin Kubilay ve eşi Füsun Kubilay ilk olarak 24 Mayıs 2013 günü saat 10.00 da Gerze Kuran Kursu tarafından Merkez camii toplantı salonunda organize edilen ve 24 Mayıs 2013 – 02 Haziran 2013 tarihleri arasında açık kalacak olan kermes açılışına katıldı. Kermes açılışında Kaymakam Kubilay ve eşinin yanı sıra İlçe Emniyet Müdür V. Başkomiser Ayhan Şardağ, Mal Müdürü Zübeyde Şen, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç, İlçe Müftüsü Ömer Yay, Tapu Sicil Müdürü İhsan Sandıkçı, PTT Müdürü Ayhan Taş, kuran kursu yetkilileri ve kurs öğrencileri ile vatandaşlar hazır bulundular.

  Gıda, giyim, el sanatları, çeyiz, hediyelik ve süs eşyası ve çocuk giyimi stantlarından oluşan kermesin açılışı, İlçe Müftüsü Ömer Yay’ın okuduğu duanın ardından Gerze Kaymakamı Metin Kubilay’ın eşi Füsun Kubilay’ın açılış kurdelesini kesmesiyle gerçekleşti. Belediye Başkanı Osman Belovacıklı programının yoğunluğu nedeniyle kermese ancak kısa bir süreliğine katılabildi. Açılış töreni, protokol tarafından kermesin gezilmesi ve yapılan ikramlarla program sona erdi.   Kaymakam Metin Kubilay buradan beraberinde Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç, İlçe Müftüsü Ömer Yay ve Gerze İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Enver Öz ile birlikte ilim yayma cemiyeti tarafından yapımı sürdürülmekte olan öğrenci yurdu inşaatına gittiler. Burada heyeti Gerze İmam Hatip Lisesi Müdürü Şükrü Çetin ve Müdür yardımcısı Zeki Sağır karşıladılar. Kaymakam ve heyetin öğrenci yurdu inşaatındaki incelemelerinin tamamlanmasında sonra yapılan sohbette görüşlerini dile getiren Kaymakam Kubilay; öğrenci yurdunun bitiminde ilçenin standartların çok üstünde bir öğrenci yurduna kavuşacağını ve yörenin bir eğitim bölgesine dönüşeceğine işaret etti. İmam Hatip Lisesi Müdürü Şükrü Çetin ise görüşlerini; “Gerze öğrenci yurdu 2013-2014 eğitim ve öğretim yılına hazır olacak, desteklerinden dolayı herkese teşekkür ediyorum” diye ifade etti.

  Kaymakam Metin Kubilay ve beraberindekilerinin incelemelerinin 3. durağ,ı Cumhuriyet mahallesinde inşaatı sürdürülmekte olan Yavuz Selim Camii idi. Cami hakkında genel bilgi veren İlçe Müftüsü Ömer Yay; Caminin inşaatının bittiğinde ilçenin en büyük ve ibadet kapasitesinin en yüksek camii olacağını, Osmanlı mimari tarzında yapımı gerçekleştirilen caminin imam kadrosunun da hazır olduğunu, Ramazan ayında geçici olarak namaz kıldırılmaya başlanılacak olan caminin karşısında bulunan boş alana Müftülük hizmet binası yaptırılarak ilçe Müftülüğünün de buraya taşınacağı bilgisini verdi.

Kaymakam Metin Kubilay ise yaptığı kısa konuşmada; “Hayırseverlerin katkılarıyla inşaat yoğun bir şekilde devam ediyor, güzel hizmetlere imza attık, hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2013, 13:01
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER