Ramazan-I Şerif Hoş Geldin

                   Evlerimize üç ayların sonuncusu Ramazan-ı Şerif misafirliğe gelmiş. Hoş gelmiş,  sefalar getirmiş , şerefler vermiş . Kendime ’’ Ramazan nedir? ’’ diye sordum . İslâmiyete lâyık doğruluk çerçevesince soruyu irdelediğimde karşıma çok çeşitli tanımlar çıktı . Buyrun birlikte göz gezdirip , bu tanımların neresinde olduğumuz noktasında bir nefis muhasebesi yapalım.

              Ramazan ; paylaşmaktır , yetim sevindirmektir , kuru bir dilim ekmeğin kıymetini bilmektir , dost edinmektir , sahur bereketidir , iftar sevincidir , hediyesiyle gelen şerefli bir misafirdir .

              Ramazan ; nefsin hizaya getirilmesidir , aciz bir kul olduğumuzun şuuruna varılmasıdır , insan makinesinin bakıma alınmasıdır , midemizin dinlendirilmesidir , sıhhattir .

              Ramazan ; sabırdır , tahammüldür , hoş görüdür , şefkattir ,sevgidir , bizden başkalarının hatırlanmasıdır , sadece ’’ben’’ düşüncesini nakavt etmektir .

              Ramazan ; Kur’an ayıdır , Hz. Peygamber’in(ASM) hatırlanıp - yaşanılmasıdır , Allah’ı(CC) sevdiğimizin en katıksız göstergesidir , gösterişsiz bir ibadettir , karşılığı Allah’da(CC) olan bir hazinedir .

              Ramazan ; sosyal muhtevalı bir ibadettir ,  fitredir , fidyedir , zekattır , mü’min kardeşine omuz vermektir , gönül işidir , sosyal adaletin tesisinde bir mihenk taşıdır , akşam vaktinde ’’Allhüekber ile buyurun’’ emrini beklemektir .

              Ramazan ; 80 yıllık bir ibadet-i maneviyeyi kazanma şansımızın olduğu bir aydır , ’’ Kadir Gecesi ’’ gibi bir inciyi içinde barındırandır , rahmet yağmurlarının sağnak sağnak yağdığı bir aydır .

              Beyin fırtınasıyla yaptığımız Ramazan ayı tanımlama çalışmalarında,

tanımlamaları çoğaltabiliriz . Ancak başlangıçta sorduğum soruyu yine nefsime soruyorum . Ben bu tanımlamaların neresindeyim ?! Şapkamı önüme koyup düşünmem gerekiyor ! İnşaallah İslâmiyete lâyık doruluğu yaşayanlardan ve Ramazan ayında kazançlı çıkanlardan oluruz . Bu güzel rahmet ayına tekrar hoş geldin diyorum . Akrostij tarzında yazdığım şiirimle konuyu noktalamak istiyorum .

 

                        Ruhlara şifasın , hoş geldin .

                        Allah’ın(CC) Kur’an ayısın , hoş geldin .

                        Muhammed-i Gül’e(ASM) yakınlıksın , hoş geldin .

                        Aleme ferahlıksın , hoş geldin .

                        Zekât ve fitrenle ayrıcalıksın , hoş geldin .

                        Açlığı ve acizliği hissetmeksin , hoş geldin .

                        Nasihatlerin zirvesisin , hoş geldin .

                        Islâh-ı nefissin , hoş geldin .

 

                        Şeytanı bağlayansın , hoş geldin .

                        Eneyi aciz kula çevirensin , hoş geldin .

                        Rıza-ı İlâhî’sin(CC) , hoş geldin .

                        İslâmın temel direklerindensin , hoş geldin .

                        Farkındalığınla ey Oruç ayı , hoş geldin .

                        Bu duygu ve düşüncelerle hayırlı Ramazanlar diliyorum . Bu güzel ay ; kan ve göz yaşının dinmesine vesile olsun inşaallah . Saygılar sunuyorum .

 

Öğr . Gör .  Ahmet AKIN

RTEÜ . Tek .Bil .Mes . Yüksekokulu

RİZE

             

 

YORUM EKLE
YORUMLAR
metin
metin - 8 yıl Önce

eline sağlık hocam .

Ahmet AKIN
Ahmet AKIN @metin - 8 yıl Önce

eyvAllah metin bey kardeşim .