Nükleersiz Türkiye için kürekle Karadeniz

Proje bitti. 2 Kasım Pazar,Yarın ;  saat : 13:00’da , Hüseyin Ürkmez’i İstanbul, Beşiktaş Ortaköy İskelesi’nde karşılıyoruz.

#NukleersizTurkiye,#KurekleKaradeniz ülkemizde kurulması planlanan nükleer santrallere  halkın dikkatini çekmek için 3 aydır  Karadeniz’deydi.  Motorsuz ve yelkensiz; sadece kürek çekerek Karadeniz’i Hopa’dan İstanbul’a  ulaşan Hüseyin  Ürkmez projenin sonuna geldi .

Nükleersiz.org ve Yeşil Düşünce Derneği’nin girişimleriyle Nükleersiz Türkiye için Kürekle Karadeniz sivil toplum Projesi adına Karadeniz’de kürek çekerek ilerleyen  Hüseyin Ürkmez  1 Ağustos’ta İstanbul’dan yola çıkarak sandalını aracına taktığı römorkla kara yolundan Hopa’ya getirmişti .    3 Ağustos günü Hopa’da  “Nükleer karşıtlığının gerekçelerini  anlatan” basın açıklaması  okunduktan sonra sandalını barınakta denize indirdi.(Karadeniz boyunca okunan İstanbul adına uyarlanan aynı basın açıklamasının  içeriğine buradan ulaşabilirsiniz).

http://nukleersiz.org/haber/nuekleersiz-tuerkiye-icin-kuerekle-karadeniz-karadeniz-boyunca-okunan-basin-aciklamasi

Aynı gün Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanmak için İstanbul’a dönen ve  seçimlerden sonra Hopa’ya ulaşan Ürkmez,  13 Ağustos’ta  kürek çekmeye başladı . 13 Ağustos tarihinden itibaren sırasıyla Hopa -Artvin-Trabzon-Rize-Giresun-Ordu-Fatsa -Samsun-Gerze –Sinop-Kastamonu-Amasra- Zonguldak’a ulaştı;  buralarda  nükleer karşıtları tarafından çoşkuyla karşılandı, her il/ilçede buradaki dostalrımızın destekleriyle basın açıklaması okundu .  Hüseyin Ürkmez hava ve deniz şartları el verdikçe denize çıkabildi  ve en iyi koşullarda  saatte 5 km gidebildi. Hatta Adapazarı, Karasu’ya ulaştığı 3 gün öncesinde kış şartları belirginleştiği ve daha fazla denizden ilerleyemeyeceği için #KürekleKaradeniz’ i Karasu’da tamamlamış oldu.  Bu şekilde 3 ayda 1400 km yaptı .Kendisini cesaretinden ötürü kutluyor, 3 Ay boyunca Nükleer üzerine konuşmamızı sağladığı için teşekkür ediyoruz.

Ürkmez geçtiği her yerde basının ve kamuoyunun ilgisini gördü

Ürkmez geçtiği her yerde basının ve kamuoyunun ilgisini gördü,yerel gazetelerde yazıldı , Belediye Başkanları kendisini makamında ağırladı. Kısacası Nükleer santrallere karşı farkındalık yaratmayı hedefleyen proje amacına ulaştı, başta Sinop’a nükleer santral kurulmasının karara bağlandığı günlerde Karadeniz halkı için olmak üzere Hüseyin’ in  gösterdiği cesaret vasıtasıyla nükleer santraller her yerde mevzu oldu. Hüseyin Ürkmez’in tüm yolculuğunu  3-5 günlük kesitler halinde Yeşil Gazete’de yazıldı, hala da yazılıyor  http://yesilgazete.org/?s=pinar+demircan .

Power To the People!  Güç ve Yetki İnsanlara!

Hüseyin Ürkmez ,Fukuşima Tanığı Toshiya Morita’nın  söylediği gibi “Power To The people! Güç ve yetki insanlara dedirtti . Ürkmez yarın sembolik olarak sandalıyla  Sarıyer‘den İstanbul Ortaköy’e geliyor , burada da yine Karadeniz’deki gibi Nükleer karşıtları tarafından karşılanacak . Çernobil‘i ,Fukushima‘yı unutmuyoruz daha doğrusu hatırlıyoruz .Soma ve Ermenek acılarını yaşatanların  ülkemize nükleer teknolojinin getirmesini hiç mi hiç istemiyoruz!

#Nukleersiz Türkiye  #Kürekle Karadeniz 

Gün ve saat : 2 Kasım 2014 Pazar yarın, 13:00

Yer: İstanbul, Beşiktaş Ortaköy İskelesi 

Gelin hep birlikte renkli ve çok sesli olarak bu mücadeleyi büyütelim “Nükleer santrallere hayır! Ülkemizde Nükleer santral istemiyoruz!” diye haykıralım.

http://web.yesildusunce.org/http://nukleersiz.org/

Pınar Demircan

Yeşil Gazete/Nükleersiz.org 

 

YORUM EKLE