O Yaşına Girdi Artık

          Dergiler sanatın nizamiye kapısı gibidirler. Sanat dünyasına buradan girilir. İşte,şiirden öyküye, denemeden karikatüre kadar  sanata nizamiye kapısı olma görevine başlayan Edebiyat Nöbeti, bir yılıdır yayın hayatını sürdürmekte olup, nöbetine başarı ile devam etmektedir.

          Sanat severlerin öz verili çabalarıyla çıkardıkları bu yayın organı hiç de uzağımızda değil. Çok yakın bize. Uzanıp alabileceğimiz bir yerde. Yerelden yurt çapına ve yurt çapından evrensele el sallayan bir dergiden, yani “Edebiyat Nöbeti”nden, bir ekip çalışmasının ve çabalarının dışa vurumu olarak ayakta duran bir sanat dergisinden söz ediyorum.

          Edebiyat Nöbeti’nin tanıştığım ilk sayısından itibaren sürdürümcüsü oldum. Her sayısında usta sanatçılarımızdan birinin dosyası ile çıktı okurunun karşısına. Bu “Tarık Dursun K, Vedat Türkali, Köy Enstitüleri dosya konuları ve Güngör Gençay, Bedri Koraman, Didem Madak dosyaları ile, hemen yanı başımızdaki BAFRA İlçemizden yola çıkıp, dergi dünyamızdaki yerini alarak bir yaşına girmiş olan Edebiyat Nöbeti Kültür Sanat Dergisinin yayın kurulunu kutluyorum.

          Basını ve sanatçısının baskı altında olduğu ülkemizde yandaş mandaş olmayı aklının ucundan bile geçirmeden, doğrunun, güzelin ve nesnel gerçekliğin üzerindeki tülü kaldırıp herkese gösterme çabası içinde yürüyen bir edebiyat dergisi.

          Sermin Şahin, Esra Deniz Karagöl, Fatma Hatun Esen, Erdoğan Kurt, Fatma Şener Dursun, Kamil Dikmen ve Celal Karaca’dan oluşan yayın kuruluna başarılar diler, Cumhuriyet sonrasında ve 1935 yılında Bafra Halk Evleri tarafından çıkarılan Altınyaprak Dergisi’nden sonra edebiyat dünyamızdaki yerini alan Edebiyat Nöbeti’nin nice yaş günlerini kutlamak dileklerimle. İletişim Adresi: P.K.: 39 Bafra-SAMSUN. Tel: 0536 747 15 31.

 

        Necmettin ÇAKIR

YORUM EKLE
YORUMLAR
hakkı
hakkı - 8 yıl Önce

herkes kendi işini yaparsa kimse başkasının tahakkümü altında kalmaz, sözüm ona baskı altında da kalmaz. halk evleri dediğiniz yapılar ne işe yarar, kime hizmet eder açıklar mısınız

gerzeli
gerzeli @hakkı - 7 yıl Önce

yok yok senin artık bir takıntın olduğunu necmettin beye anladım.acilen necmettin bey seni muayene etmeli

hakkı
hakkı - 7 yıl Önce

tamam tamam anlaşıldı şimdi sen zati alilerine tedavi olup şifayı bulmuşsun