Özgüven Patlaması

Merhaba kıymetli okurlarım.

Acısıyla tatlısıyla bir yılı uğurladık ve yeni bir yıla yeni umutlarla başladık. Allah nice yıllara, sevip değer verdiklerimizde, sağlıklı, mutlu, huzurlu bir şekilde ermeyi hepimize nasip etsin.

Yılbaşına dakikalar kala, eminim ki tuttuğumuz tüm dileklerin üzerini ardı ardına gelen zam haberleriyle teker teker sildiniz sizlerde benim gibi. Henüz yeni bir yılın tadına varamadan sabahtan itibaren gelecek zamlı faturalar, yeni vergiler, akaryakıt zamları kaçırdı yeni yılın ilk uykusunu.

Derken bunca karamsarlık içinde ilk faturalarımız geçtiğimiz günlerde gelmeye başladı. Elektrik faturası ikiye katlanmamış, doğalgazı el yakmayan, deposunu artık dolduramadığı için aracından feragat eden sayımızda mükemmel derecede arttı.

Bu sırada siyasi sistemde en üstün olan bizler, refahımızı daha iyi seviyelere taşısın diye oy verdiklerimizden ekonomik tavsiyeler duymaya başladık.

Kimisi "Domatesi kiloyla alma, git taneyle al" dedi.

Kimisi " Eti kiloyla alma kardeşim, git gramla al" dedi.

Kimisi "Doğalgaz faturan çok geliyorsa, kombiyi kıs." dedi.

Kimisi " Et alma kuzu kestir" dedi.

İş böyle olunca şak şak medyada devreye girip bayat malzemelerden yemek tarifleri falanda vermeye başladı.

Bizler vatandaş olarak; "Kardeşim sen git taneyle domates, gramla et al. Önce kendin kombiyi kıs. Bilmem kaç odalı yerlere günlük trilyonlar ödemeyi bırak" demeden bize sıfat takan vekilimizde eksik olmaz, kendini kaf dağında sanan liyakatsiz amirlerimizde eksik olmaz, kendi terazisinden bi haber yöneticilerimizde eksik olmaz.

Misal son günlerde Gerzemin halkının hepsinin yüzünde aynı gülümseme, ağzında hep aynı laf; "10 yıl görev yapacakmış iki gözümün çiçeği..."

İstanbulda düzenlenen Sinop tanıtım günlerinde Vizyon 58 kameralarına konuşan kıymetli başkanımızın röportajdan bazı notlar aldım ve akabinde yorumlardan halkın tepkilerini ölçtüm. Bu yazımızda da sizlerle bunları paylaşmak istedim değerli okurlarım.

Mesela kıymetli başkanımız ilçelerimizde yaşanan sel felaketiyle ilgili diyor ki;

"Allah akıl vermiş.

İnşallah bu akıl doğrultusunda oralara ağaç doldurmazlar.

İnşallah bundan sonra dere kenarlarına binalar yapılmaz." Bunu söylerken ülke genelinde iktidarın, bu tür yerlere ruhsat verip, yandaşına otel ve hatta öğrenciler için yurt bile yaptığından bihaber olsa gerek.

Toprağın talan edilip, yine (siyasi anlamda) aile içine ihale edilerek devasa paraların aktarıldığı Zeytinlik parkı için Gerze halkımız hakkında, "Millet kelimesine, Cumhurbaşkanına karşı gibi tepki verdiler. O yüzden biz ismini 'Zeytinlik parkı, Millet bahçesi' koyduk" diyor. Merak ediyorum Gerzemde "Millet" kelimesinden rahatsız olan ve bu kelime yüzünden Cumhurbaşkanına karşı insanımız var mıdır gerçekten?

"Benden önceki 'VATANDAŞ' (Görevdaşı için bu hitap şekli bir emekli öğretmene yakışmamış) 10 yıl çalıştı öyleyse bende 10 yıl çalışacağım." diyerek aslında, haber yorumlarında bir vatandaşımızın dediği gibi; "Seçmen adına, yani halk adına karar vermesi yakışık almamış." yorumunda dediği gibi biraz egolu konuşmuş.

Hemen peşine de anlamış olsa gerek ki toplamak için yapıştırmış cümleyi; "Vatandaş bizi beğenmezse, kalkar zaten bugün bırakırım ben." demiş.

Burada da aklıma sayın Cumhurbaşkanının "Halkım 'TAMAM' derse bırakırım" sözü geldi. Gerçi Dünyada Twitter adlı sosyal medyada Türk Halkının başlatmış olduğu "TAMAM" tagı Trend Topic olmuş fakat sayın Cumhurbaşkanımız yine kulak üstüne yatmış, görevine devam etmişti. Yani bunları yaşayıp, aynı siyasi çatının altındaki insanlardan bu tarz cümleler duymak çok da ciddimize alınmıyor maalesef.

Ve hatta vatandaşın çok da gağale alınmadığını, her şeyin siyaset hesabından ibaret olduğunu; "Otogar yerinin yanında 6 dönüm daha yer var. Karayollarından kamu yararı çıkarttık. Karayollarından aldım ben. Zamanında 4 Milyon demişlerdi, alamadılar ama biz 840 Bin liraya aldık. Hükümetle, iktidarla çalışmanın yararı bunlar." cümlesinden anlıyor ve o zamanda direkt olarak aklıma, geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’nun, Belediyenin vatandaşına hizmet etmek için ihtiyaç duyduğu bir işleme Cumhurbaşkanının aylardır sadece siyaset yapmak için imza vermediğini duyurması haberi geldi. Yani önce vatandaş menfaati mi yoksa siyasi menfaat mi? Ki bu sorunun cevabını da "İktidar" sözcüğünü kullanıp, muhalefette olanların yapamayacağını söylemek veriyor...

He bu arada yeni otogar yerimiz için teşekkür ederken sayın başkanımızın "Yaykıl da 21 dönüm yerimiz var. Orayı satıp otogarı yapacağız." cümlesinde geçen 21 dönümlük arazi kim tarafından, ne niyetle, nasıl alınmıştı? Ne niyetle kısmı önemli ama ben birde kimin alacağını merakla bekliyorum...

Birde bizim Avloğsökü sitemiz var. Kıymetli başkanımız buradan da bahsediyor. Hani aylaaar önce afişe ettiğimiz Erfelek suyu vardı. Onunla su sorunu giderilecekti. O da başka bahara uzamış durumdaymış, onu da haber edindik.

Spikerin diğer birkaç sorusu doğalgaz hakkındaydı.

Misal spiker soruyor, doğalgazı sadece zengin mi kullanıyor yoksa herkes mi?

Değerli başaknımızın cevabı "Zengini fakiri yok. Herkes doğalgaz yakıyor. %98ine ulaştı, %2 si kaldı. ...Sadece Cumhuriyet mahallesinin Cayva diye bir yeri var.... " diye ilerlerken o %2 dediği yerin Cayvada kökü Gerze’nin en eskilerine dayanan evler olduğu aklıma geliyor ve bunu cevapsız bırakıp atlıyorum.

"-Doğalgazı getirdiniz de faturalardan şikayet eden var mı?

-Faturadan şikayet yok."

Aynı zamanda fatura tahsilatı yapan bir esnaf olarak bu ay olduğu kadar elektrik ve doğalgaz faturalarına sitem edip, iktidarın yanlış politikalarını eleştiren iktidar seçmeninin çoğunlukta olduğu halkı böyle görmemiştim demek isterim...

O ara spiker pot mu kırıyor yoksa tarafsız bir gazeteci olduğunu mu hatırlıyor bilmiyorum ağzından aynen şu kelimeler dökülüyor:

"Gerze’de yüzme havuzu. Hadi bizim Erfelek’te olsa anlarım ama Gerze’nin her yeri deniz."

Buna ise bir vatandaşımızın yorumu ise aynen şu şekilde:

"... yüzme havuzu ..... Ya benim cebimde para yok akşam evi zor buluyorum. Yüzmeyemi gidecem? Bide hadi bı Toki inşaatı yapında bu garibanlarda ev sahibi olsun, o zaman ayakta alkışlayalım seni"

Röportaj böyle uzayıp giderken vatandaşların sitemleride uzayıp gidiyor.

"Oy verenlerin bile memnuniyetsiz olduğu; her şey bir kenara, kibir dolu davranışların ve yaklaşımların Gerze'lilerin dillerinde sakız olduğu ortamda ikinci dönem Başkan seçilmesi im-kan-sız." diyende var,

"İstihdam % 0 gerisini saymaya gerek yok!" diyende var,

"Gerze’nin çocukları dururken Gerze’yi hayatında ilk defa gören adamları atadınızya, onların memleketine gider oy istersiniz onlarda verir." diyende...

Ama bizlerin Gerze sevdalısı insanlar olarak temennisi; seçimlerin siyasi holiganlıkla değil, Gerze’nin hak ettiği güzelliğe kavuşması mantığıyla yapılması ve kazananın siyasi egolar değil Gerze halı olmasıdır...

Bu yazımda da benden bu kadar değerli okurlarım.

Kıymetli başkanımızda bizlere ve yorumlarla yolunu aydınlatanlara kızmasın, gönül koymasın.

Unutulmamalıdır ki her eleştiri karanlığın aydınlatıcısı bir ışıktır. Doğru yolu bulmayı sağlar.

Ve unutulmamalıdır ki Dost acı değil, acıyı tatlı söyler...

Bizlerde dilimizin döndüğünce talı dille söylemeye çalıştık.

Sürç-i lisan ettiysen kusurumuzda af ola...

Kalın sağlıcakla...

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hülya Serdar
Hülya Serdar - 2 yıl Önce

Çok güzel bir şekilde dile getirilmiş bir yazı olmuş ağzınıza sağlık

Metin Demir
Metin Demir - 2 yıl Önce

Bu arkadaşı takdir ediyorum. Ne zamanki malum kişinin elini kolunu gariban halkın üzerinden kesti o zamandan beri her hareketine helal olsu diyorum. Ananın sütü sonuna kadar helal olsun yiğidim. Gerzede daha gariban insanın üzerinden elikolu kesilecek çokinsan var. Allah sana uzun ömür versin.

Kocareis
Kocareis - 2 yıl Önce

Başkanım öncelikle AĞZİNİZA sağlık
Bazilari 10 sene kalmak İcin
Durusluktan bahsetsin C. H. P. yede doğa etsin derim

Ramazan yağız
Ramazan yağız - 2 yıl Önce

Yorumun için çok tesekur ederim hem incitmeden dokundurucu olmuş ben bir gerze sakinlerinden biriyim bu bölgenin ekenomik seviyesi düşük bölgemiz burada gençlerimiz ıssız buranın ne eylence yeri yapılmasını değil buraya sanayiyi cinlerimizi teşvik etmek sinop pa büyük uluslar arası büyük liman yapılması hava anlama karga uçaklarının ıniş kalkışı için yeni pislerin yapılması bölgemizin ancak sanayileşmesi yle ekonomik seviyesini ve kalkınması olur yani göçü önlemiş oluruz milletin cebi boş nerde eklenecek çünkü uçkursuz zam yapıldı kebcenin ağzıyla geri alındı sayın cumur başkanımız dövizde köpüğü aldık diyor ya dövizdeki köpüğü aldığı gibi enerjide doğal gazda benzindeki ve elektiriğe yapılan zamların köpüğünü alabilecekleri mi ben sanmıyorum benim görüşüm dovuz bahane zamlar şahane diyorum çünkü bir ekenomik savaş varsa bu savaşı millet saten yapıyor birde bu davada karşı devleti yönetenlerde yansın çünkü yapamazlar saygilarimla

vatandaş
vatandaş - 2 yıl Önce

Buraya yazıyorum. Bu arkadaşın önünü keserler. Burası Türkiye. Doğru söyleyeni dokuzköyden kovarlar. Ama helal olsun. Ne dilini törpülüuor, ne kalemini körlüyor. Zaten geçtiğimiz aylarda yaptıklarını bütün Gerze gördü. Helal olsundemeyen varmıdır bilmem.

Çok güldüm
Çok güldüm - 2 yıl Önce

Yazı zaten mükemmel ama özellikle o cümleye bittim. 10 yıl görev yapacakmış iki gözümün çiçeği

İçses
İçses - 2 yıl Önce

Kardeşim seni severim. Hatta şu kadının ipligini pazara çıkarttıktan sonra dahada sevdim açıksöyleyim.yalnızşöyle bişey demek istiyorum sana. Tamam yazının her kelimesini ozenle seçmişsin bir bahane bulamıyorum fakat önceki başkanın hiçmi suçu yok? Bugün belediyeyi biz aldıysak önceki başkanın egoları sayesinde. Yani iki gün sonra Cevat başkana ego yapmış yazıp öbür adamla aynı yoldabuluşursan bu insanlar bu yazını hatırlatır sana. He şahsi düsüncemide yazayim ben sen işini bilirsin. Şunuda söyleyim bizim ülkemiz çokkonuşanı yalan söyledikce sever fakat doğruyu söyleyeni çok sevmez. Ömrün uzun olsun. Çok kişinin kuyruğuna bastın. Allah yolunu bahtını açık etsin. Basarıların daim olsun

Gerzenin genci
Gerzenin genci - 2 yıl Önce

Secimzamni hepimizipesindens uruklediler ama is vermeye gelijce boyabattan ordan burdan gerzeyi hic hayatindagormemisleri ise aldilar. Gerzenin gencimibitmistide disardan adam geitrdiniz. Sadevce vekile yaramak icinmi yaptiniz yoksa. 10 yil diyor birse. Eger 10 yil gorev yapsin vay o zaman gerzenin haline.