Diş Sağlığı Ve Beslenme İlişkisi

Ağız ve diş sağlığı, dikkat edilmediğinde genel sağlığımızı bozacak kadar önemli bir konudur.

Diş Sağlığı Ve Beslenme İlişkisi

Düzenli olarak bakım yapmak ve gerekli olduğunda diş doktoruna gitmek gerekir. Diş sağlığı beslenme ile doğrudan ilişkilidir. Bu nedenle beslenme alışkanlıklarını kontrol etmek ve olumlu hale getirmek ağız ve diş hastalıklarını en aza indirir. Zarar veren gıdaların başında şekerli, karbonhidratlı ve asitli besinler gelmektedir. Ayrıca sigara da dişlerin en büyük düşmanıdır. Ağız ve diş sağlığı ile ilgili bir sorun oluştuğunda pendik diş doktoru ilanlarına göz atabilirsiniz.

Diş Sağlığını Korumak İçin Beslenme Şekli Nasıl Olmalıdır?

Dişlere yapışan besinler tüketilmemelidir. Karbonhidrat ve şeker ağırlıklı beslenmek dişleri hızlıca çürütür. Kola ve benzeri asitli içecekler ağız ve diş sağlığını olumsuz etkilemektedir. Şekerli besinler tüketildikten sonra dişleri fırçalamak mümkün değilse ağız, temiz su ile çalkalanmalıdır. Son yıllarda tüm dünyada diş çürükleri ile karşı karşıya kalan insan sayısı artmıştır. Bunun sebebi de değişen beslenme alışkanlıklarıdır.

Sağlıklı sebze yemeklerinin yerini alan fast food tarzı beslenme bu hastalıkların en büyük kaynağıdır. Kahve ve sigara tüketiminin artması, düzensiz öğünler ve şehir yaşamındaki aşırı stres diş ve diş eti hastalıklarının artmasına neden olmuştur. Hazır gıda sektörünün gelişmesi ile besin değeri düşük ama lezzeti fazla olan ürünler yaygın olarak tüketilmeye başlandı. Çikolata, bisküvi gibi ürünler ağızda bakterilerin çoğalmasına ve diş çürüklerinin oluşmasına yol açar.

Çocuklarda Beslenme ve Diş Hastalıkları

Kalsiyum içeren süt ve süt ürünlerinin yerini alan hazır gıdalar, özellikle çocuklar için çok zararlı olabilmektedir. Ara öğünlerde çikolata, cips, şekerleme gibi besinlerin tüketilmesi yerine kuruyemiş, meyve, ayran, süt gibi gıdalar tercih edilmelidir. Çocuklarda diş hastalıklarını önlemek için okulda ne yediği mutlaka kontrol edilmelidir. Yanına konulabilecek ev yemekleriyle sağlıklı beslenmeleri sağlanmalıdır.

Çocuklar sıklıkla diş doktoruna götürülmelidir. Bunun için internet üzerinden pendik diş doktoru ile ilgili arama yapabilirsiniz. Ulusoy Ağız ve Diş Polikliğini açıldığı ilk günden beri uzman hekim kadrosuyla hizmet vermeye devam ediyor. Tüm ağız ve diş hastalıklarıyla ilgili başvuru yapabilirsiniz. En iyi diş doktorlarını bulabilmek için pendik diş doktoru ilanlarına bakabilirsiniz.

İletişim: https://www.ulusoydis.com/tr/yol-tarifi-sube/pendik-dis-klinigi

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2022, 15:37

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER