Kime inanacağız?

Gerze Devlet Hastanesine başvuran hastadan “Acil hizmetlerden ücret alınmayacağının” söylenmesine rağmen 15.50 TL ücret alınması kafalarda soru işareti uyandırdı.

Kime inanacağız?

26 Mayıs Perşembe günü ağrı şikâyetiyle Gerze Devlet Hastanesi Acil Polikliniğine başvuran hasta, Bağ-Kur güvencesinde olmasına rağmen ödemedeki gecikme nedeniyle ücretli olarak muayene olunca isyan etti.

Daha önce, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun “hastanelerin acil servislerde ve acil haller nedeniyle sunulan bazı sağlık hizmetlerinde ilave ücret vermemeleri” konusunda vatandaşları uyardığını söyleyen hasta yakınları, SGK Başkanlığı tarafından belirlenen yönergeye rağmen hastadan ücret alınmasından rahatsız.

Kendilerinin bir şekilde ücreti ödediğini söyleyen hasta ve yakınları, yoksulların durumunu düşünmek bile istemiyoruz dedi.

Gerze Devlet Hastanensinin, yönergeye uymayarak acil servise gelen vatandaşlardan verilen sağlık hizmetleri nedeniyle ücret alması hasta ve yakınlarında tepki uyandırıyor.

 

Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
cemre
cemre - 13 yıl Önce

Ankara başka, uygulama başka oluyor herhalde, hani ülkenin tüm sorunları çözülmüştü. demekki siyaset bu oluyor açıkcası olan vatandaşa oluyor. Gerze Gündem Haber sitesine aydınlatmalarından dolayı teşekkür ederim. BU haberi herkez okur ibret alır, çalışmalarınızda başarılar dileriz.

Nane
Nane - 13 yıl Önce

Acilde ücretsiz muayene diye bişey yok pek sayın admin.Ücretsiz müdahale var. Yani eğer hasta çok acil gelirse alınmaz.Bir ikincisi de işsiz güçsüz, hiçbir sağık güvencesi olmayanlardan alınmaz.2 aylık BAĞ-KUR borcu olanlar için geçerli değildir.Bilmem anlatabildsim mi ?

HÜSEYİN ÇİÇER
HÜSEYİN ÇİÇER - 13 yıl Önce

SİYASİ RANT AMÇLI KULLANILAN BU CÜMLE SONRASINDA HASTANELERE BİR TEBLİĞ GÖNDERİLDİ. SSK - BAĞKUR ÖDEMESİ AÇILIP KAPANANLAR 18 YAŞ ÜZERİ ADLİ OLAY DEĞİLSE ÜCRETİ ALINACAK. ALINMAZSA YAPILAN TOPLAM İŞLEM ÜCRETİNİN 5 KATI KADAR HASTANE CEZALANDIRILIR.
DİĞER YÖNDEN BENİM GÜVENCEM YOK EŞİMİN ÜZERİNE GİRİŞ ALACAM, İLACI ONA YAZIVER, BOĞAZIM 3 AYDIR HAFİF AĞRIYOR. GİBİ BAŞVURULAR ACİLLE ALAKASIZ BU HABERDEKİ KONU GİBİDİR. TABİ UCU HABERİ YAPANA DOKUNANA KADAR.. DEĞİL Mİ?

fizik beden matematik
fizik beden matematik - 13 yıl Önce

siz bakmayın baştakilerin öyle atıp tuttuklarına halka gelince alınmcak hastanelere gelince alıcaksın kardeşim uygulaması hakim araştırmadan abuk sabuk haberler yapmayıda bırakın...

banner381
SIRADAKİ HABER