Sağlıkta şiddeti kınadılar.

SES, 7 Mart tarihinde şiddete maruz kalan sağlık çalışanlarına sahip çıktı.

Sağlıkta şiddeti kınadılar.
 7 Mart Cuma günü saat 13.00 sıralarında Gerze Devlet Hastanesine getirilen, ama yoğun çabalara rağmen hayata döndürülemeyen hastanın yakınları acil serviste doktor ve hemşireye saldırmış ve yaralanmalarına neden olmuştu.

Sağlık Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikasının basın açıklamasında bir araya gelen sağlık çalışanları, son yıllarda sağlık sektöründe artan şiddet olaylarını kınadı. Gerze Eğitim-Sen üyelerinin de desteklediği basın açıklaması şöyleydi:

BASINA VE KAMUOYUNA

Gün geçmiyor ki ülkemizde sağlık çalışanlarına yönelik  saldırı olmasın. Onca uyarılarımıza ve bu konudaki hassasiyetimize rağmen şiddetin önüne geçilemiyor. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet ve hakaretler dur durak bilmiyor. Ama bizler sağlık çalışanları olarak da sağlıkta yıkım politikalarından kaynaklanan şiddete karşı mücadelemize kesintisiz devam ediyoruz.

Maalesef ilçemizde 07/03/2014 Cuma günü saat 12:30 civarlarında Devlet Hastanesi acilinde çalışan ve hastalarını tedavi için çabalayan meslektaşlarımız bazı hasta yakınlarının şiddetine  maruz kalarak darp edilmişlerdir. Şiddete sıfır tolerans diyen meslek örgütü olarak bu olayı kabul etmeyeceğimizi ve kınadığımızı ifade etmek istiyoruz. Yine meslektaşlarımızın yanında yer alarak bu olayın takipçisi olacağımızı kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz.

Bizler hastalarımızın hastalıklarına şifa, dertlerine derman olmaya çalışırken şiddetle karşılaşıyor olmayı; sağlığı ve ülkeyi yöneten siyasi iktidarın yaşanan hataların sorumlusu olarak sağlık çalışanlarını göstererek,  mevcut politikaların mağdurları olan bizi ve hastalarımızı bilinçli bir şekilde karşı karşıya getirmelerinin sonucu olduğuna inanıyoruz.

Tekrar ifade etmek istiyoruz: Sağlık çalışanına yönelik şiddet tehlikeli boyutlardadır. Ölümle ve sakatlıkla sonuçlanan saldırılar olmuştur, ne yazık ki bundan sonra da olması çok muhtemeldir. Sağlık Bakanlığı ve yetkililerin tabloyu doğru olarak gördüğü şüphelidir. Tüm toplumu saran şiddet sarmalı sağlık ortamının da yapısal bir sorunu haline gelmiştir. Siyasilerin, idarecilerin üslubu, yanlış sağlık politikaları her gün sağlık çalışanını hedef haline getirmektedir.

Yetkililere daha ciddi ve samimi olma, sağlık çalışanlarına yönelik her türlü şiddete karşı daha kararlılıkla mücadele etme çağrımızı tekrarlıyoruz.

Yine halkımıza da; sağlıkta yaşanan sorunların kaynağının bizler olmadığımızı ve uygulanan yanlış sağlık politikaları olduğunu ifade etmek istiyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.     10/03/2014

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Gerze Temsilciliği

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2014, 10:41
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER