Türk Kızılayı 145 Yaşında

Türk Kızılayının 145. kuruluş yıldönümü Atatürk Anıtı önünde yapılan bir törenle kutlandı.

Türk Kızılayı 145 Yaşında

  Atatürk Anıtı önünde saat 11.00 de başlayan ve Türk Kızılayı temsilcisi Sündüz Yuvacı’nın sunumu ile gerçekleştirilen kutlamalara, Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, İlçe Emniyet Müdürü Ayhan Şardağ, Türk Kızılayı Gerze Şube Başkan Yardımcısı Ahmet İnce ve Gerze Türk Kızılayı yetkilileri ile protokole tabi daire amirleri ve vatandaşlar katıldılar.

  Türk Kızılayı Gerze Başkan Yardımcısı Ahmet İnce’nin Türk Kızılayı çelengini Atatürk Anıtına koyması ile başlayan kutlama programı, Atatürk ve şehitler için yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından, İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam etti. Türk Kızılay’ ı Başkan Yardımcısı Ahmet İnce yaptığı açış konuşmasında; Kızılay'ın kuruluşu ve geçirdiği tarihsel süreç, ile bugün geldiği nokta ile ilke, amaç ve gerçekleştirdiği hizmetler hakkında bilgi verdi. Daha sonra konuklara ikramlarda bulunuldu.

  İlk olarak 11 Haziran 1868 tarihinde Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti olarak kurulan kurum, zaman içersinde çeşitli isimler altında faaliyetine devam ederek, 1947 yılında Türk Kızılayı Derneği adını aldı. Adını Ulu Önder Atatürk’ün verdiği kurum, ihtiyaç anında dayanışmanın, ıstırap anında eşitliğin, savaşın en kızgın anında insancıllığın, tarafsızlığın ve barışın simgesi olan Kızılay, uluslararası Kızılay-Kızılhaç topluluğunun temel ilkelerini paylaşarak bu doğrultuda hizmetini sürdürüyor.




































Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2013, 21:46
YORUM EKLE
YORUMLAR
mehmet saygı
mehmet saygı - 11 yıl Önce

ahmet abime yakışır başkanlık.onun olduğu yerde hizmet var,başarı var. başarıların devamını temenlisiyle

banner381
SIRADAKİ HABER