Yeni Hastanemiz Hizmete Girmiştir.

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Dr. Nazım MAVİŞ, prestij sağlık yatırımlarından olan Sinop Atatürk Devlet Hastanesinin 17 Haziran 2019 Pazartesi gününden itibaren hizmet vermeye başlaması vesilesiyle kamuoyunu bilgilendirdi.

Yeni Hastanemiz Hizmete Girmiştir.

Maviş, Sağlık Bakanlığınca 70.812.980 lira ihale bedeli ile 26.08.2016 tarihinde yapımına başlanılan 9 katlı olarak inşa edilen 300 yatak kapasiteli Sinop Atatürk Devlet Hastanesi Yeni hizmet binasının 40.540 m2 kapalı alanıyla 5 bloktan oluştuğunu, 290araçlık açık otoparka sahip olduğunu ifade etti.

BÜYÜK KAPASİTE ARTIŞI SAĞLANDI

Maviş Yeni Hastanenin bünyesinde tüm klinisyen hekimlere poliklinik odası sağlayan 74 poliklinik odasının yer aldığını, 10 adet ameliyat salonunun bulunduğunu, 7 adet doğum öncesi bakım-doğum ve doğum sonrası bakım odasının yer aldığını ve doğumhane içerisinde sezaryen ameliyatları için ayrı bir ameliyat salonu oluşturulduğunu belirtti.

KOĞUŞ TİPİ ODALAR TARİHE KARIŞTI

Maviş, daha evvel çoğunlukla koğuş tipi hasta odalarıyla hizmet verilirken yeni hizmet binasında tek ve 2 kişilik içerisinde banyo ve wc lerin bulunduğu 300 yatak kapasitesi ile hizmet vermeye başlandığını bildirdi.

YOĞUN BAKIM KAPASİTESİ ARTIRILDI

Maviş, yeni hizmet binasında Yoğun bakım yatak sayısınınarttığını, şehrin yaşlı nüfus popülasyonun da göz önünde bulundurularak Palyatif Bakım Merkezi kapasitesinin 20 yatağa çıkarıldığını Çocuk Hastaların Acil Serviste ayrı bir alanda muayene olmalarına imkan sağlandığını ve ayrı çocuk müşahadegözlem odalarının dizayn edildiğini bildirdi.

MODERN TEKNOLOJİK İMKANLARA KAVUŞULDU

Maviş, vatandaşlarımızın hizmetinde olan Magnetik Rezonans, Bilgisayarlı Tomografi, Kemik Dansitometri, Dijital Mamografi, Dijital Röntgen cihazları, Ultrasonografi vb. görüntüleme hizmetlerinin erişimin kolaylaştırılması adına ortak bir alanda teşekkül ettirildiği yeni hizmet binasında Laboratuvar hizmetleri, Yoğun Bakım Üniteleri, Ameliyathane, Hemodiyaliz, Doğum Salonları, Acil Servis Hizmetleri, Fizik Tedavi Ünitesi, Sterilizasyon ve diğer hizmetler yenilenen modern tıbbi cihaz ve donanım ile birlikte çok daha kaliteli bir sağlık hizmeti verilmesiimkanına kavuşulduğunu bildirdi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Maviş, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Son Başbakanımız ve İstanbul BB Başkan Adayımız Binali Yıldırım’a, Sağlık Bakanlarımıza, il başkanımız Uğur GİRESUN’a, Merkez İlçe Başkanımız Faruk ŞANOĞLU’naönceki dönem milletvekillerimize, önceki dönem il ve merkez ilçe başkanlarımız ve yönetim kurulu üyelerine, teşkilat mensuplarımıza, il sağlık müdürümüz Dr. Mehmet ERŞAN’ınşahsında bütün sağlık çalışanlarımıza ve Hastanemizin yapımında katkısı olan herkese teşekkürlerini ifade etti.

Gerze Gündem Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
Gerze5757
Gerze5757 - 5 yıl Önce

Memnun olmayan kullanmasın kardeşim Allah razı olsun diyeceğine yok öle olsa yok böyle olsa.Ne kadar memnuniyetsiz halkımız var.O zaman eski pislik içindeki hastanelerde tedavi olun.Yapmayınca niye yapılmıyo yapılınca bi sürü eleştiri.İstemezük cü kafa böyle işte ne diyeyim

Nuray isikli
Nuray isikli - 5 yıl Önce

Onkoloji bolumu yok heralde onkoloji hastalari samsunami gidecek yine yeni hastaneyi o zaman bosuna yapdilar onkolaji bolumu lazim bizim icin

nami klay
nami klay - 5 yıl Önce

i̇nsanlar iyi şeylere layıktır

cemaleddin
cemaleddin - 5 yıl Önce

daha güzel bir ünvan verilebilirdi. maydonoz gibi her yerde ayni isim altinda,hastane,yol, spor sagalari, havaalnlari, kent . ya bu saplantilardan kurtulmaliyiz. sanki burayi kim j. (kuzey kore) yönetiyor gibi.

Vedat Özdemir
Vedat Özdemir - 5 yıl Önce

Herkes konuşur AK PARTİ yapar soruyorum Sinop halkına CHP yıllardır Sinop'a ne yapmış bilen varsa yazsın

Karakartal
Karakartal - 5 yıl Önce

İnşaası bitmemiş bi hastaneyi açmak hangi vicdana sığar? röntgene gitmek için hangi hastanede morg dan geçneniz gerekir? Yada hastayken idrar tahlinini laboratuvar a bırakmak için hangi hastanede rehbere ihtiyaç duyarsınız? Yada ne bileyim acil müşahede odaları bitmeden açılan hangi hastanede çarşafla kapatıp müşahede odası yapılır??

Orhan USTA
Orhan USTA - 5 yıl Önce

atatürk'ün adını taşıyan bu hastane sinop'a adı ve yapısı ile yakışmıştır. aksaklık varsa da zamanla giderilir. atatürk'ün kurduğu ülkede bir takım maydanozların, gereksizlerin adını sağa sola alakasız vermekten evladır. yapımında emeği geçen ve vergilerimizi doğru yere harcayan tüm emeği geçenlere teşekkür ederim.

banner381
SIRADAKİ HABER