Şensoy, Gerze İçin 42 Proje Hazırladık Demişti!

"Gerze'nin tüm eksiklerini tespit ettiklerini belirten Gerze Belediye Başkanı Cevat ŞENSOY hazırladıkları,42 proje ile bu sorunları çözeceklerini söyledi. ( 12- Nisan 2019 )

Gerze'yi turizm açısından hareketlendireceğiz, kültürel açıdan geliştirecek, yaşlılarımız ve engelli vatandaşlarımız için tüm engelleri kaldıran parti olacağız." demişti.

Burada, 42 projeyi tek tek sayarak yorum yapacak değilim. Birçok insanımız da bu projeleri çok iyi ve tek tek hatırlayacaklarını sanmıyorum! Laf değil 42 proje!

Sayın Başkan daha koltuğuna yeni oturdu. Belediye ve belediye çalışanlarını yeni tanımaya çalışıyor. Sanırım 42 proje beş yıla dağıtılarak ve belirli bir kaynak sağlanarak gerçekleştirilmeye çalışılacaktır.

Ben de bildiğim kadar proje ve hazırlanması konusunda, öğrendiklerimi okurlarımla paylaşmak istiyorum;

Proje; Orta ve kısa vade de başarıyı hedefleyen stratejik planlar olduğudur. Proje mutlaka bilimsel bir çalışma, merak ve gözlemle başlar deniliyor.

Projenin Hazırlanmasında İzlenen Yollar varmış;

1- Projenin konusunu seçmek.

2- Bilgi toplamak.

3- Projenin tanımlanması.

4- Projenin yürütülmesi.

5- Değerlendirme ve rapor yazımı.

Proje Takvimi;

Projenin ne kadar zamanda gerçekleşebileceği bilgisini verirmiş.

Projenin Yürütülmesi;

Proje belirlenen amaç, hedefler ve gözlemler, uygulama adımları, planlanan takvim doğrultusunda hazırlanır ve yürütülürmüş.

Proje Hazırlama Yöntemleri;

1- Projenin amacı.

2- Projenin yöntemi.

3- Projenin planı.

4- Projenin bütçesi.

5- Proje ile ilgili kaynaklar.

Proje tanımlanmış ve yazılı hale getirilmiş bir süreçtir. proje geçicidir, belirli bir süre içinde tamamlanır ya da bırakılır! Her projenin çeşitli kaynaklara ihtiyacı vardır. ( İnsan, para, yazılım vb. )

Proje Belirsizlik ve Risk de İçerir!

Projenin Kısıtları;

Kapsam, zaman ve maliyettir! Projede zamanı kısaltma çabası, ileri teknoloji ihtiyacı, fazla mesai gibi nedenlerle maliyetlerde artışa neden olacaktır!

Maliyetleri düşürmeye çalışmak da zamanı uzatabileceği gibi projenin kapsamında fedakarlık edilmesi zorunluluğunu yaratabilir. Kapsamın artması ise maliyetin, zamanın ya da ikisinin artışına neden olacaktır.

Kısıtlar arasında ki, bu doğrudan etkileşim nedeniyle başarılı bir proje için kısıtlar ayrı ayrı değil, hep birlikte ele alınmalıdır. Bu nedenle projeleri gerçekleştirmek için gerekli tüm araç ve tekniklerin bir arada kullanılması kaçınılmaz olacaktır.

Her projede yer alan tanımlama, planlama, uygulama ve kontrol süreçlerine ilişkin aktiviteler proje yönetiminin bir parçasıdır.

İşletme ya da yönetim bilimleri başlığı altında incelenen insan gücü, sermaye, zaman, üretim süreçleri ve örgütlenme gibi birçok bileşenin birlikte ele aldığı planlama ve uygulamaya yönelik bir disiplindir.

Sonuç olarak; ilçemiz Belediye Başkanı Cevat ŞENSOY, oldukça zor bir süreçle karşı karşıyadır! Sanırım, iller Bankasından gelen payla ve İlçemiz belediyesinin taşınmazlarından ve de vergi gelirleriyle yatırımlarını yürütmek zorunda olduğunu düşünüyorum!

Ekonomik kriz nedeniyle merkezi yönetimden bir maddi kaynak şuanda gelebileceğini hiç düşünmüyorum. Başkanın bir şanssızlığı da Osman Başkan dönemindeki, inşaat sektörünün aktif durumda bundan sonra olmayışıdır! Kaynaklar çok kıttır!

Belediyemiz kendi yağı ile kavrulmak ve de kemerleri iyice sıkmak zorundadır. Buna şans mı desek, yoksa şanssızlık mı desek bunu gelecek günler gösterecektir!

Belediyemiz, bu 42 projeyi tabiki, beş yıllık zaman dilimine yayarak ve en az masraflıdan başlayarak projeleri gerçekleştirmeye başlarlarsa, hem halkımıza verdikleri sözleri tutmuş olurlar, hem de Gerze'nin eksiklerini gidermiş olurlar.

Bu projeleri gerçekleştirmeye adım atarken, iktidar ve muhalefet meclis üyeleriyle birlikte oybirliği ile karar almalarını çok arzu etmekteyim. Çünkü yapılanlar Gerze halkı için olacaktır! Başkan ve tüm Meclis üyelerine başarılar dilerim...

Ayrıca, tüm okurlarımın Ramazan Bayramlarını, sağlık, mutluluk ve huzur içinde geçirmelerini dilerim.

Sevgiyle kalın.

Ali Vacit TOKMAK

YORUM EKLE
YORUMLAR
ALİ VACİT TOKMAK
ALİ VACİT TOKMAK - 5 yıl Önce

satarak kaynak yaratmak,yeri ve zamani değildir.dönem tasarruf etme, kemerleri sikma dönemidir! eyüp çakir döneminde 1956 yili yangininda 17 insanimizin dumandan boğularak öldüğü hamam,bir vatandaşimiza satilmiş,yani 100bin türk lirasina. harfiyati belediye kaldirmiş.arsayi alan kişiye o hamam yeri 50 bin liraya gelmiştir.o kişi oraya apartman dikerek verdiği paranin çok çok üstünde para kazanmiştir.ayni zamanda yangin öncesi gelecek kuşaklara aktarilmasi gereken ve de tarihi miras olarak gelecek kuşaklara aktarilarak, ilçemize gelen yerli ve de gelebilirse yabanci turistler gezdirilebilecek bir eski bina yok edilmiştir.sen bedenini kaşiyan adam bunlari bilemezsin! satmak şuanda akilci bir yaklaşim değildir!

Ali Vacit Tokmak
Ali Vacit Tokmak - 5 yıl Önce

bedenini neden kaşidiğini henüz anlamamiş nedense bir türlü bilinmez! o 42 proje için kaynaklar yani anlayacağin paralar ankaradan gönderilecekti! hiç gerzenin kaynaklari her projeye yeter mi saniyorsun! bir örnek vereyim sana; gerze pazar yeri ve altina yapılacak olan iki kat oto park! kolaymi saniyorsun bunu ? trilyonlara maliyeti çikar bunun! ben doğma büyüme gerzeliyim. sen nanik kendi anlayişinda olanlar yap! anlaşilan sen çakma gerzelisin! unutmaki ülkece kemer sikma ve tasarruf yapma dönemi yapmak zorundayiz!

MUZAFFER tüzün
MUZAFFER tüzün - 5 yıl Önce

merhabalar gerzede yaşıyorum bende ankaralıyım, arkadaşlar 42 proje cevat baskanla secım oncesı gorusmustum , secim sonrasıda gorustum yapılır, ama secim sonrası belediye içinde cevat hocamın karsına gelen fatura ve duyduklarım beni üzdü 50 tl ye dukkan kirası verilip belediyenin yerini 2 yıldır kira odemeyenler var, 3 kurus bes kurusa peskes cekılmıs yerler cok kiraları artıyor ihaleleri yeni duzenleniyor,beldenin kaybı buyuk arkadaslar karadenizin en cok mulkune sahip belediyesi gerze ama para kazanımıyor, mülklerden hep düşük rakamlar, üzüldüm projelere gelince avrupa birliği fonu, kuska, ve tum bakanlıklardan zaten rahat destek alır belkı 3-4 proje eksıgı kalır 5 yıl sonunda ilk etapta belediyeye gelır elde edecek projeler yapılacak, diğer projeleri yapmak ıcın cevat baskan cok zekı ve akıllı bir adam kaynakları sekıllendırmısler gerekli mercileri iyi araştırmışlar ar-ge ve on calısmlarını gece gunduz yapıyorlar, gerze gelısecek arkadaslar dogru yolda hocam bizlerde destek olalım

Göbeğini Kaşıyan Adam!
Göbeğini Kaşıyan Adam! - 5 yıl Önce

sayın şensoy, hocam mealen diyor ki, 42 projeyi yapılandırmaya ne senin insan kaynağının bilgisi yeter ne de mali gücün yeter. 5 sene sonra sana nanik yapacağım. hocam sürekli sorunları söylemiş ama hiç çözüm önermemiş.önce kaynak yaratmalısın. gerze otelini sat ya da kirala. belediye dükkanlarını lisanslı uzmanlara ekspertiz yaptır, kiraları rayiçlerine artır ve bazılarını ihaleye çıkar sat. yeni stadyum projesinin ihalesini iptal ettir. artık şehrin içinde kaldı orası. stat için şehir dışında yer tahsis et, şimdiki statı devir al sat. belediye garajı evlerin arasında kaldı. şehir dışında yer tahsis et, mevcut yeri sat. stadın parasını atatürk mahallesi, otelin parasını cumhuriyet mahallesi, belediye garajının parasını 19 mayıs mahallesi kalkındırması ve altyapısında kullan. seni hangi mahallelerin başkan yaptığını unutma. belediye dükkanlarının satışı ile de pazar yerini yaptır. köşk, çarşı ve hamidiyede kümelenmiş sattırmazukları asla dinleme. gka

Göbeğini Kaşıyan Adam!
Göbeğini Kaşıyan Adam! - 5 yıl Önce

sayın şensoy, bahsettiğim sattırmazuk takımının bir üyesinden ses geldi bile. dönem satma dönemi değilmiş, kemer sıkma dönemiymiş. satmak akıllıca değilmiş. nanik yapacak ya! hep olmazuklar tekrarlanır durur. hocam söyle o zaman nerelerden kemer sıkıp tasarruf ederek 5 yılda bu 42 proje yapılacak. akıllıca say hadi... gka