Aday Adaylığını Açıkladı

Yavuz Yiğit Aday Adaylığı açıkladı.

İYİ Parti Gerze kurucularından olan ve o günden bu güne kadar başarılı ilçe başkanlığını yürüten Yavuz yiğit partisinden Belediye Başkan aday adaylığını ve projelerini açıkladı.

Yiğit;

Bütün Aday Adaylarının yada Adayların tek düşüncesinin Gerze menfaati olduğuna inanıyorum. Gerze için ter dökmek, çaba sarfetmek muazzam bir güzellik. Bu aşamada; resmi başvurumuzda açıkladığımız bazı projelerimizi diğer aday adaylarımızdan duymak güzel. O akşam yaptığım konuşmamda söylediğim gibi; herkes beğendiği projemi alıp kullanabilir. Bende, iş Gerze olunca diğer adayların, benim düşünemediğim, güzel projelerini isimlerini zikrederek kullanırım. Hizmet yarışının tek kazananı Gerze ve Gerzeliler olur..."

Projeler

Hurmadibinden T ler mevkiine kadar ve köşkten bedreye kadar yürüyüş yolu, yol üzerine büfeler ve halk plajı yapılacak. Yol üzerindeki aydınlatma armatürlerine merkezi sistem ses sitemleri monte edilerek yolu kullanan vatandaşlarımızın eğlenceli bir yürüyüş yapmaları için müzik yayını verilecek. 24 saat halkımızın huzuru için güzergah, ekiplerimizce kontrol altında tutulacaktır.

Yaz aylarında köşk caddesinden fenere inen yol ve domates büfeden iskeleye inen yol trafiğe kapatılacak ve yol kenarlarına yapılan satış standları halkımızın hizmetine sunulacak.

Gerze belediyesine ait olan klübe satış ofislerinin kiraları temsili bir rakama çekilecek, en az son 1 yıldır Gerzede ikamet eden vatandaşlarımıza kiraya verilecek ve hersene kiralayıcılar kura usulü tekrar belirlenerek hem Gerzeli vatandaşlara gelir sağlayıp hemde klübelerde demirbaş kişilerin olmasının önüne geçilerek fırsat eşitliği yaratılacak. Aynı zamanda ihale ile verilen her yer için ihale şartlarına "Kira süresi bpyunca yapılacak her masraf kiralayanın sorumluluğunda olup mal sahibi olarak Gerze Belediyemizi bağlamamaktadır. Bu sebeple yapılacak herhangi bir masraf kiradan düşülme, kira süresi uzatma.. vb durumlara tabi tutulmayacaktır. " maddesi eklenecektir.

-İlçemizde bulunan mesleki eğitim kurumlarıyla entegreli çalışılacak mezun olan öğrencilerimizden eğitilmek ve çalışma hayatına hazırlamak amacıyla kursiyer öğrenciler alınacaktır. Mezuniyetleri sonunda ise başarı oranlarına göre belediyemizin ihtiyaçları doğrultusunda istihdamın önü açılacaktır.

-Belediyemizin bütün gider kalemleri raporlanacak ve dışarıda yaptırılan işler belediye bünyesinde yapılması sağlanacaktır. Örneğin afiş ve reklam giderleri belediyemiz bünyesinde bir ekip kurulup makine techizatlar temin edilerek yapılacak ve harcanan paralar belediye bünyesinde kalarak halkımıza hizmet için kullanılacaktır.

Turizm şehri olan ilçemize tam sistem bir karavan parkı kurulup, çadır alanı tahsis edilecektir. Bu alanları kullanan misafirlerimizden ise alan kullanım ücreti talep edilmeyecektir.

-Hayvan barınağımızın şartları iyileştirilerek geçici barınmadan sahiplendirme usulü devam ettirilerek kalıcı barınmaya doğru evrilecek. Sokaklara salıverilmeler yapılmayacak. Akabinde geniş kapsamlı hayvan polikliniği hizmete açılacaktır. Aynı zamanda tüm sokak giriş ve çıkışlarına sokak canlıları için yiyecek/içecek kapları koyulacaktır. Belediyemiz bünyesinde mama üretimi yapabilmek ile ilgili araştırmalar yapılacak, bütçemiz doğrultusunda rızkımızı sokaktaki canlılarımızla paylaşacağız.

-Ata tohumu üretimi için çalışmalara başlanacak ve elde edilen tohumlar köylülerimize, alınan miktar kadar hasat sonunda iade vermek şartıyla dağıtılacak ve bu şekilde organik tarıma vesile olunacaktır.

-İlçe genelinde köylülerimizden tedarik edilecek ürünler için satış ofisleri kurulacak, halkımızın doğal ürünlere uygun fiyatla ulaşması temin edilecektir.

-Yapımı devam eden otogar alanı bitirildikten sonra, mevcut yer projelendirilerek üstü kapalı, muhafazalı belediye dükkanları yapılacaktır. Böylelikle Gerzemiz 7 gün açık bir çarşıya kavuşmuş olacaktır. Mevcut otobüs yazaneleri ise yapılacak çarşının ön cephesine tekrar kanuşlandırılacak ve maduriyetlerinin önüne geçilecektir. Bu proje ile Gerze belediyemize her ay düzenli bir ek gelir sağlanmış olacaktır. Bu gelir ise Gerzenin, farklı şehirlerde okuyan başarılı öğrencilerine burs olarak verilecektir.

-Her yıl çevre il ve ilçelerden futbol klüplerini ücretsiz barındıracağımız kamp düzenlenecek, kamp sonunda turnuva ve akabinde temsili kupa sunacağımız bir organizasyon düzenleyeceğiz. Bu şekilde 1-Gelen klüplerin dış harcamaları esnafımıza fazladan gelir kazandıracak, 2-İlçemizin ulusal basında doğal reklamı temin edilmiş olacaktır.

-Belediyemize ait sosyal tesis alanı kurulacak. Bu alanda toplantı salonları bulunacak fakat bizim asıl altını çizeceğimiz yer düğün salonu olacak. Belediyemiz bünyesine istihdam edilecek Üniversitelerin müzik bölümlerinden mezun Gerzeli gençlerimiz kış aylarında belediyemiz konservatuarında halkımıza Türk Halk Müziği, Türk sanat müziği, enstrüman gibi eğitimler vereceklerdir. Tesisin altını çizmemizdeki amaç ise, düğünlerin yoğun olduğu yaz aylarında durumu olmayan vatandaşlarımıza belediyemizin düğün hediyesi olarak bu düğün tesisleri düğün ve sünnet için ücretsiz tahsis edilecek ve istihdam edilen eğitmenlerimizde vatandaşlarımıza hizmet edeceklerdir.

-Hayat şartlarının hergeçengün ağırlaştığı ülkemizde halkımızın evlerine götürdüğü ekmeğin yükünü birazda olsa hafifletmek amacıyla her mahalleye yeterli sayıda Halk ekmek noktaları yapılacaktır.

-İlçemizde önemli gün ve haftalarda kullanmak adına sadece amacı için kullanılacak bir tören alanı tesis edilecektir.

Yeşiliyle mavisiyle doğa harikası olan memleketimizden halkımızın daha çok fayda sağlaması adına piknik alanlarımızın sayısı arttırılacak, vatandaşımızın kullanım alışkanlıklarına göre gerekli techizatlarla donatılması sağlanacaktır.

-Teknoloji çağını yakalayabilmek adına güneş enerjisinden elektrik elde edip, Gerze içine dağıtmak ve fazlalığınıda satmak suretiyle hem Gerzeli vatandaşlarımızın yükünü azaltmış hemde belediye kasamıza her ay düzenli gelir sağlamış olmayı hedefleyeceğiz.

-Şehrin birçok noktasına kamera sistemi kurulacak, bu sistem online olarak izlenebilir hale getirilecek. İnternet ortamında memleketimiz görüntülenebilecek. Buşekilde gurbetteki vatandaşlarımız istediğinde Gerzemizden bir nefes çekebilecekler.

-Çalışan ailelerin ufak çocukları için belediye bünyesinde kreş hizmeti için yer tahsisi yapılacak ve ivedilikle faaliyete başlanması için çalışılacak. Aynı zamanda daha küçük bebeği olan ev hanımlarımız için işverenlerle biraraya gelinerek evden hizmet etmelerinin girişimleri yapılarak hemşehrilerimizin hem bebeklerinden ayrılmaması, hemde evlerine gelir elde etmeleri amaçlanacak.

-Gerze güreşleri geri gelecek. Gerzemizin adını kırkpınarda ilk tüm Türkiyeye duyuran Yaşar Yiğit Güreşleri Geleneksel hale getirilecektir.

Sorunlara Çözümler

Liman yapısı balıkçılarımıza uygun hale getirilecek ve rüzgar/fırtınadan balıkçılarımız en fazla korunacağı hale getirilecek. Balıkçı barınakları, balıkçılık kooperatifinin yeri balıkçılarımıza yakışır halde konum ve yapı olarak revize edilecek, barınak sayıları ve çekek yeri sayısı arttırılarak balıkçılarımız yaşadıkları sıkışıklık maduriyetinden kurtarışacaktır. Aynı zamanda denize giren halkımızın sağlığını korumak adına kafes balıkçılığı ile en üst sınırdan mücadele edilecek liman içi kullanımının önüne geçilmek için hertürlü mücadele yapılacaktır.

-Köşk caddesi eski haline getirilecek trafik sıkışması ortadan kaldırılacak.

-İlçe genelinde arnavut taş uygulamasına son verilecek ve bu uygulamanın yapıldığı yerler baskı betona çevrilecek. Ana ve ara sokaklarda tamiri mümkün olmayan kilit taş vb gibi uygulamalarda yine aynı şekilde baskı betona çevrilecek bu şekilde hem ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın hemde ilçemize misafir olarak gelen vatandaşlarımızın hem araçlarıyla hemde yaya olarak çektiği eziyete son verilecektir.

-Esnaflarımızın tabela ve reklam vergilerinde ve işletme su ücretlerinde iyileştirmeye gidilecek.

-Kaldırımların genişletilmesi, engelli yollarımızın ve bisiklet yollarının sadece amacına uygun kullanımı sağlanacaktır.

-Her mahalle için ek su depoları temini sağlanacak ve özellikle yaz aylarında nufus artışı tavan yapan ilçemizdeki su sorununun önüne geçilecektir.

Elektrik kesintilerinin önüne geçebilmek amacıyla çalışmaların takibi yapılarak gerekli tedbirler alınacak ve halkımızın maduriyeti giderilecektir.

-Üniversite öğrencilerimizin yurt ve barınmalarıyla ilgili sorunlara yönelerek çözüm yolları arayacağız. Kız öğrenci yurdu olmak suretiyle Kyk ya kiralanan Otelimize ulaşımın sürekliliğini sağlamak adına yurt son giriş saatine kadar devam edecek dolmuş hattı yapılacaktır. Aynı zamanda Gerzemiz eski Gerze değildir. Sürekli büyümekte, kalabalıklaşmakta ve genişlemektedir. Yıllar önce belirlenen güzergahlar güncellenecektir. Vatandaşımız Ne Sağlık ocağına gitmek için dolmuştan inip bastonuyla yürümek zorunda olacak. Dolmuş güzergahları hem değiştirilecek hemde güzergah sayıları arttırılacaktır.

-Her ayın ilk iş günü belediye personellerimizin tamamı ile toplantı yapılarak ilçemizin, göremediğimiz, gözümüzden kaçan sorunları öğrenilecektir. Bu şekilde Gerze halkına daha iyi hizmet verebilmek için Personelimizin girip çıktığı her sokakta elimiz, ayağımız, gözümüz olacak, sorunlaradaha kombine bir şekilde ulaşılabilecektir.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2023, 16:07

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER