Aile Hekimliği Çalışanları İçin Kanun Teklifi Sundu

Cumhuriyet Halk Partisi Sinop Milletvekili Genel Başkan Başdanışmanı Barış Karadeniz, Aile Hekimliği Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi sundu.

Aile Hekimliği Çalışanları İçin Kanun Teklifi Sundu

Karadeniz sunduğu Kanun Teklifi'nde Aile Hekimliği Kanunu'na tabii çalışanların hakedişlerinde iyileştirmeye gidilmesi yönünde imza atarken gerekçede şu ibareler yer aldı;
''Aile Sağlığı Merkezleri, vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine kolay erişebilmesi ve hızlı hizmet alabilmeleri açısından oldukça önemli bir yere sahiptir. Temel görevleri koruyucu sağlık hizmetleri olan aile Sağlığı Çalışanları, pandemi sürecinde de salgınla birebir mücadele etmiş, günlerce evlerine gidememiş,ailelerini görememiş, görevleri sırasında hastalanmış en önemlisi de görev şehitleri vermişlerdir.
5258 Sayılı Aile Hekimliği Kanunu'na tabi olarak çalışan ve temel görevleri koruyucu sağlık hizmetleri olan Aile Sağlığı Çalışanları kamu kurumlarında çalışan diğer sağlık çalışanları ile aynı sorumluluk ve görev bilinci ile çalışmalarına karşın en az maaşı almakta ve pek çok haktan mahrum kalmaktadır. ''

CHP Milletvekili Barış Karadeniz'in sunduğu Kanun Teklifi'nde; '' 5258 Sayılı Aile Hekimliği Kanunu'na tabi olarak çalışan Aile Sağlığı çalışanlarının 657 sayılı Kanunun 4üncü maddesinin (B) bendine göre belirlenen en yüksek brüt sözleşme ücretinin (1,5) katını aşmamak üzere ibaresi (3) katını aşmamak olarak değiştirilmesi amaçlanmaktadır.

Gerze Gündem Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER