Ala’ya Tepki Gösterdi

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Suriyeli mültecilerin vatandaşlığa alınması çalışmaları hakkında Meclis Genel Kurulu'nda konuşan İçişleri Bakanı Ala’ya tepki gösterdi.

Ala’ya Tepki Gösterdi

Karadeniz, “Sakınca görmediğimiz yarar gördüğümüz Suriyelileri hızla vatandaşlığa alacağız” diyen Ala’ya, “Sinop Saraydüzü’nde atanamayan öğretmen Emel babasının kasap dükkanında çalışıyor. Emel öğretmenlere sahip çıkın! Siz işsizlik sorununu çözmeden savaştan kaçan insanların sorununu onlara vatandaşlık vererek mi çözeceksiniz?” diye sordu.

Ramazan Bayramı tatili nedeniyle Sinop’u karış karış gezen CHP’li Barış Karadeniz, Saraydüzü ziyaretinde ilçede kasaplık yapan Bekir Demirel’in de dükkanında vatandaşlarla bayramlaştı. Burada öğretmen olan ancak atanamadığı için babasının kasap dükkanında çalışan Emel Demirel sohbet eden Barış Karadeniz, “Atanamayan öğretmenler sorunu 2002 yılından bu yana çığ gibi büyüyor. O yıllarda 70 binlerde olan atanmayan öğretmen sayımız bu gün 300 binleri geçti. Bu ülkenin kanayan yarasıdır” dedi.

Barış Karadeniz, TBMM’de Suriyeli mültecilerin vatandaşlığa alınması çalışmaları hakkında Meclis Genel Kurulu'nda konuşan İçişleri Bakanı Ala’ya Emel öğretmeni örnek göstererek tepki gösterdi. Karadeniz, Türkiye’de 6 milyon işsiz, 17 milyon yoksul insan bulunduğunu vurgulayarak şöyle konuştu:

“Üniversiteden mezun olan her 4 öğrenciden biri işsiz. En önemlisi de 2002 yılında ‘atanamayan öğretmen kalmayacak’ iddiasında bulunan AKP iktidarında atanamayan değil atanmayan öğretmen sayısı 300 binleri aştı. Sinop Saraydüzü’nde atanamayan öğretmen Elif babasının kasap dükkanında çalışıyor. Siz işsizlik sorununu çözmeden savaştan kaçan insanların sorununu onlara vatandaşlık vererek mi çözeceksiniz? Bin Suriyelilerin Türkiye’de olmasına karşı değiliz. Onların Türkiye’ye sığınmasına karşı değiliz. Fakat onlar üzerinden oy avcılığı yapmaya çalışmak utanç verici bir siyaset örneğidir. Her şeyden Suriye’ye barışın götürülmesi lazım.”

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2016, 10:05

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER