Altay'dan önerge

CHP Sinop Milletvekili Engin Altay, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na Sinop Devlet Hastanesi için yazılı önergede bulundu.

Altay'dan önerge

  Altayın Önergesi:                                                                                                                                           12 Nisan 2013

 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 Aşağıdaki sorularımın Anayasa’nın 98, TBMM İçtüzüğü’nün 96. maddeleri uyarınca Sağlık Bakanı Sayın Mehmet MÜEZZİNOĞLU tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim.

            Engin ALTAY

    Sinop Milletvekili

  Sinop ilimizde faaliyet gösteren Atatürk Devlet Hastanesinde gerek alt yapı gerekse tıbbi ekipman ve donatım yetersizlikleri yaşanmakta ve vatandaşlarımız mağdur olmaktadır. Özellikle son yıllarda bölgemizde yoğun olarak yaşanan kanser, kalp gibi hayati önem taşıyan hastalıklarda doktorlarımızın çabalarına rağmen Atatürk Devlet Hastanemizin alt yapısı yetersiz kalmaktadır.

           1.                  Sinop Atatürk Devlet Hastanesinde yataklı servislerin yoğun olması, ihtiyaca cevap verememesi nedeniyle yeni bir hizmet binası ya da ek bir bina yapmayı düşünüyor musunuz?

2.                  Hastanede görevli personelin ( sağlık hizmetleri) branşlar itibariyle dağılımı nedir? Eksik sağlık personeli var mıdır? Uzman hekim eksikliği nedeniyle kullanılamayan kapasite mevcut mudur?

3.                  Hastanede yer alan MR ve Tomografi cihazlarının yeterli, sağlıklı ve optimal bir şekilde kullanıldığını düşünüyor musunuz?

4.                  Kanser hastalarının il dışındaki merkezlerde tedavi olması nedeniyle yaşanan sorunları ortadan kaldırmak için kemoterapi, ve radyoterapi ünitesi açacak mısınız?

5.                   Yoğun olarak görünen kalp hastalıkları için yeteri tıbbi kadro ile koroner anjiyografi ve cerrahi üniteleri ne zaman kurulacaktır?          

 

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2013, 16:03
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER