CHP İlçe Başkanlığından Açıklama

CHP Gerze İlçe Başkanlığı son çıkan haberlere açıklama getirdi.

CHP İlçe Başkanlığından Açıklama

Gelen Açıklama;

Sayın üyelerimiz, sayın basın mensupları ve çok değerli Gerze Halkı.

Son günlerde ilçemiz yerel haber sitelerinde çıkan bir takım haberlerle ilgili bu açıklama yapma gereğini duymuş bulunuyoruz.

Bir haber sitesinde yer alan ‘’CHP İlçemizde Kan Kaybediyor’’ konulu köşe yazısı partimiz üyesi bir kişinin kendi fikirlerinden başka bir şey olmadığını açıklamak isteriz. Üyemiz olan arkadaşımızın fikirlerini demokratik olgunlukla karşılıyor ve saygı duyuyoruz. Lakin, aynı demokratik olgunluk gereği bizler de soruyoruz?

Bir CHP üyesi olarak, Kritik bir yerel seçime günler kala topluca istifa ederek ve üyelerini yüz üstü bırakarak ve daha birçok partiyi yıpratıcı hareketlerde bulunan eski yöneticilere de aynı tepkiyi gösterdiniz mi?

Bu zor süreçte, görevini insan üstü çabayla yapmaya çalışan ‘atanmış’ yönetime herhangi bir katkıda bulunmak istediniz mi?

Seçim sonrası yapılan değerlendirme ve özeleştiri toplantılarına katılıp bu değerli fikirlerinizi örgütümüzle paylaştınız mı?

Bugün gelinen noktada, ilçe yönetimimizi kongre öncesi bir takım manevra yapmakla suçlamadan önce disiplin kurullarının çalışması hakkında bilgi edinmenizi tavsiye ederiz. Zira söz konusu disiplin işlemleri Mayıs ayında başlatılmış olup, araya İstanbul seçimi tekrarı girmesi dolayısıyla bu günlere sarkmıştır.

 Her birine cevap vermekle uğraşmayacağımız bu iddiaları üyelerimizin ve halkımızın takdirine sunuyoruz. Söz konusu iddiaların parti içi çekişmeleri arttıracağı gibi, partimize zarar vermekten başka da bir işe yaramayacağını düşünüyoruz.

Cumhuriyet Halk Partisi 96 yıldır halkın ve üyelerinin partisi olmuştur. Bu vesile ile CHP’li olan ve kendini CHP’li hisseden herkesi partimiz çatısı altında çalışmaya davet ediyoruz.

Aşağıda belirttiğimiz takvimde delege olma ve kongre süreci detaylıca anlatılmıştır. Bu süreçte aday olmak isteyen üyelerimiz için parti binamız her gün açıktır.

Hakkımızdaki yersiz iddiaların aksine, daha önce almış olduğumuz karara istinaden bütün  kongre sürecini şeffaf bir şekilde siz değerli halkımızla paylaşmak isteriz.

Herkese kapısı açık olan yönetim kurulumuz olarak tüm üyelerimize ve halkımıza birlikte çalışmak istediğimizi belirtir iyi günler diler, saygılar sunarız.

CHP Gerze İlçe Başkanı

   Nihat ERDAL

Gerze Gündem Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ali Vacit TOKMAK
Ali Vacit TOKMAK - 5 yıl Önce

atanmış başkan kendi fikirlerini değil de ifadesinden anlaşıldığına göre ağabeylerinin yönlendirmesiyle kelimeleri sıralamış! ben eleştirilerimi parti ilkelerini tanımayan ve yanlış yapan kim olursa olsun yaparım.yapmaya da devam edeceğim.seçim öncesi yaşananları sizler atanmış kişiler olarak bilmiyorsunuz. ben biliyorum!o günlerde istifa eden ilçe başkanı olsun üyeler olsun basın açıklamalarına hemen hepsine yorum yapmıştım.daha önceki chp hakkında yazdığım köşe yazılarımı ve de basın açıklamalarına yaptığım yorumları gözden kaçırıp okumamışsınız! tekrar siz atanmışlara hatırlatıyorum! sizi yönlendirenler sizlere yanlış yaptırıyorlar! i̇stifa edenler bireysel haklarını kullanmışlar.ben onlara ne diyebilirim ki?ben de yıllar önce seçilmiş bir üye olarak disiplin kovuşturması geçirmiştim.elimde savunmam var! gazetede çıkarıyorduk.genel merkez bizi haklı buldu.i̇lçe ve ilin yaptığını yanlış buldular.bir kısa açıklamayıda gazete de yayımladık.i̇lçede parti halkın mı yoksa birilerin mi ?.

Ali Vacit TOKMAK
Ali Vacit TOKMAK - 5 yıl Önce

seçim sonucu değerlendirme ve özeleştiri ne zaman yaptınız? üye olarak bilgi verdiniz de gelmedik mi? ha sonra seçime 28 gün kala ne olmuştu da ilçe başkanı ve yönetim istifa etmiş! üye olarak bilmek istiyorum! parti içi çekişmeleri ne zaman başlamış? kimler neden olmuş? üye olarak bilmek istiyorum! size tavsiyem çalışmalarınıza devam edin. başkaları, yani abileriniz tarafından gaza getirilmenin farkında olun! seçime giderken, parti üyelerinizin,parti tabanınızın ve de ilçedeki demokratik kitle örgütlerinin geniş katılımlı yapacağınız toplantılarla onların fikirlerini alın,yada anket yapın.birilerinin tavsiyesi yada önerisi ile objektif olmayan yöntemlerle örgütsel yapıyı oluşturmayın! sonu sonra hüsran olur! demokratik olmayan yöntemleri öneren önerileri kabul etmeyin! atanmış yönetim kişileri olarak,bana bir soru sordunuz da yanıtını mı alamadınız?tekrar hatırlatırım,kim olursa olsun,ne derse desin birilerinin etkisinde kalarak yol almaya kalkmayın! sonra yanlış yaparsınız (!?)

Ali Vacit TOKMAK
Ali Vacit TOKMAK - 5 yıl Önce

28 yıldır köşe yazarlığı yapmaya çalışıyorum. bakıyorum okuyucu olanlar, birkaç cümleme bakarak yorum ve eleştiri yapıyorlar! çok yanlış! sayın atanmış başkan, yazımı bütünlüğü içinda oku anla ve eleştirini öyle yap!yine ağabeylerinin etkisi ile size dokunduğum yerleden eleştiri yapmışsın! abilerin gerze koyuna yerleştikleri için başka yerlerde neler olduğunu bittiğini pek hatırlamak istemezler! i̇şlerine de gelmez! yazımı çok çok oku ki derinlemesine öğreneceğin ve düşeneceğin nedenler olabilir! i̇stifalara gidilmesininin nedenlerini hiç irdelemiyorsunuz? neden acaba? buna neden olanlar açıklama yapmalılar! kamu oyu,parti üyeleri ve parti tabanı öğrenmelidir! i̇şte o zaman eleştiri ve özeleştiri doğru olarak yapılabilir! şimdi yalan yanlış duyumlarla eleştiri yapmak hiç kimseye yakışmaz! bu işte sorumlu olanlar gün gelir belki gerçekleri kamuoyu ile paylaşarak bizlerde doğruyu yanlışları anlamış oluruz! başarılı olmak işe başarılı olacağım diye başlamakla olur diye biliyorum!

ALİ VACİT TOKMAK
ALİ VACİT TOKMAK - 5 yıl Önce

i̇lk istifalar sonunda 8 ay önce yorum yaptım.okumamışsınız! 22 şubat 5 aday çekildiğinde yine yorum yaptım. okumadınız! 16-4-2019 köşe yazım olan " chp ilçemizde seçimi kaybetti !" köşe yazımı değerlendirmemişsiniz! yine bu köşe yazım altında 6-7 ay önce yaptığım yorumlarım var! okumadınız! 1 ağustos köşe yazım olan " " bi, haberiz! " altında yorum da yaptım. okumamışsınız! yine 1- ekim " seçimler, halkın geçimini etkiler!" iki hafta önceki yazım. altında yorumum da var yine okumamışsınız!sonra en son yazımı yüzeysel okuyup yorumlayarak, havanda su döğmeye çalışıyorsunuz!hadi anladık ağabeyleriniz teknoloji kullanma özürlüleri, sizin içinizde teknoloji ile içli dışlı ilişkisi olanlar var. onlar niye okumuyor!neyi derseniz? gerze gündem haberi! önce yerel basına kulak verin? genel basından ülkede olup bitenleri öğrenirsiniz! ama yerel basını göz ardı ederseniz, kafa göz yarmaya devam eder, hatalar yapar ve yanlışlar yapmaya sürüklenirsiniz! yolunuz açık, aydınlık yarınlarınız olsun!?

Göbeğini Kaşıyan Adam!
Göbeğini Kaşıyan Adam! - 5 yıl Önce

Gerze CHP teşkilatının acilen eski tüfek emekli öğretmen tayfasından temizlenmesi gerekiyor. Benden söylemesi. gka

partisiz
partisiz - 5 yıl Önce

gerze chp sinin yerel seçim önceside seçim süresincede sonrasında da ve bugünde bir kitle partisi ağırliğında sorumluğunda ketumluğunda değildir.hele cumhuriyet halk partisinin hiç değildir.sanki derrekcilik yaparlar gibiler.vacit abinin geçmişte yaşadığı disiplin uygulaması sürecini o dönemi ilçe 2.başkanı olarak bilen ve vacit abi ve rahmetli hasan sayarın disiplin sürecine karşı çıkan biriydim.bugün partiyi yöneten arkadaşların partiyi dışardan biri gibi gözlem yapmalarını parti merkezinde yaşamayan dışarıdaki bazı insanlarda gözlemlerini sokağın partiye yönetime bakış açılarını yorumlarını dinlemelerini bu insanlardan araştırma think thank yapmalarını öneririm.

Gerze Sakini
Gerze Sakini - 5 yıl Önce

Olmadı be hocam biraz adil olmak gerek yerel seçim öncesi istifa edildi mi ettirildi mi önce bunu kendi dürüst karakteriniz ile açıklayın .... ben bu işi daha iyi yaparım Nur bu işi yapamıyor diyenler nere de çıkın kardeşim ortaya yapamayan nın yerine yapın madem seçim bürosun da insanlara fare gibi kaçtı diyen by neredesin anca atarsın

Ali Vacit TOKMAK
Ali Vacit TOKMAK @Gerze Sakini - 5 yıl Önce

gerze sakinine, belki cevap olabilir! seçim öncesi istifa etmelerine sanırım mecbur bırakıldılar diye düşünüyorum! demek ki insanlar gerilmiş oluyor! sonunda ok yayından çıkmış oluyor! yetkililere söz verilipte o sözler yerine biz demesini beceremeyen ve hep ( ben) diyenlerce anlaşma sonuçları uygulanmıyorsa, istifa etmek kaçınılmaz oluyor! yıllarca takip ediyorum, hiç kimse kulak vermiyor,adam sende diyorlar! yönetimlere gelenlerin oluşum biçimi çok yanlış! üyelere,parti tabanına ve ilçedeki demokratik kitle örgütlerine sormayı ve onların önerileri ile partililerin önerilerinin örtüşmesine hiç bakılmıyor! i̇lçe başkanı,ilçe yönetimi ve belediye başkanı,meclisi ve ilgenel meclisi üyeleri tespiti kapalı kapılar arkasında oluşturuluyor! hastalık burada var! bu davranış hiç demokratik değildir! i̇şte bu hastalıklı yapı seçim öncesi ve sorası tartışmaları ve istifaları önlenemez biçimde körüklüyor! boşa kürek çekmekle parti ve partililer yıpratılıyor! kısaca hastalığın nedeni budur!

Bir kisi
Bir kisi - 5 yıl Önce

seffaflik konusunda hepimizin hemfikir oldugunu dusunerek birkac sey sormak istiyorum.
istifa eden eski yoneticelerin istifa nedenleri, chp,baskan adayi ve milletvekilleri tarafindan istifalarindan once dikkate alindi mi?
chp nin hicbir sekilde aciklama yapmadigi ve dikkate alinmayan bu istifa nedenleri nelerdi?neden secim oncesi istifa noktasina geldiler?
bukadar yildir yonetici ve uye olarak emek vermis,kac secimden basariyla cikmis bu insanlari dikkate almayarak,
istifalarindan once, asil chp ekibi onlari yuzustu birakmis olabilir mi?
secim sonrasi olan suredeki degerlendirme elestiri surecinize, hala uyeniz olan eski yoneticileri de dahil etmek,dinlemek veya karsilikli sorunlari belirlemek gibi bir cabaniz oldu mu?
yoksa aylar sonra, bugune kadar hicbir secim kaybetmemis bir ekibi birtakim yipratici hareketler ithamlarinizla siz mi yipratmaya calisiyorsunuz?
seffaf olmaniz herkes icin cok da yapici olurdu!


banner381
SIRADAKİ HABER