CHP Kurultayı Sona Erdi

Tek Aday Kılıçdaroğlu yeniden genel başkan seçildi.

CHP Kurultayı Sona Erdi

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 35. olağan kurultayında Genel Başkanlık seçimine tek aday olarak giren Kemal Kılıçdaroğlu yeniden genel başkanlığa seçildi.

1238 delegenin oy kullandığı seçimde Kılıçdaroğlu, 960 oy alarak 4. kez genel başkan seçildi.

248 oyun geçersiz sayıldığı oylama, geçersiz sayılan oyların boş oy kullanan parti içi muhalefete ait olduğu tahmin ediliyor.

Muharrem İnce ve Umut Oran'ın başkanlık yarışından çekilmelerinin ardından tek aday adayı olarak kalan İzmir Milletvekili Mustafa Balbay da adaylık için gereken 127 imzaya ulaşamadı.

92 imzada kalan Balbay,  yaptığı açıklamada "Ülkede seçim barajı yüzde 10, partide adaylık barajı yüzde 10. ama mücadeleye devam" dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Kurultay'da delegelere seslenirken, partisinin herkesi kucaklayan bir kitle partisi olduğuna vurgu yaptı.

Kılıçdaroğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın desteklediği başkanlık sistemine geçişe ise CHP olarak izin vermeyeceklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu, AKP'nin yeni anayasa çalışmaları için de "Onların niyeti darbe hukukunu kaldırmak değil darbe hukukunu tahkim etmek. Ne yapacağız, başkanlık sistemi. Nasıl başkanlık, patronlu başkanlık sistemi. Buna asla izin vermeyeceğiz. Hangi gerekçeyle istiyorlar? Bir ülkenin rejimini tarihi belirler" dedi.







Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2016, 12:22

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER