CHP'nin Sinop adayları belli oldu

CHP Sinop adayları 1.sıra Barış Karadeniz 2. sıra ise Dr. Şevket Terkan oldu.

CHP'nin Sinop adayları belli oldu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) Genel Başkan ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Parti genel merkezinde saat 09.30'da başlayan toplantıda CHP’de 8 kişilik heyetin hazırladığı taslak listeler CHP Genel Başkanı ve 28. Dönem Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun onayına sunuldu. MYK ve Parti Meclisinde oylanan listeler, Yüksek Seçim Kuruluna teslim edildi.

Buna göre CHP'nin mevcut Milletvikili Barış Karadeniz 1. sıra Sinop Milletvekili Adayı olurken, Dr. Şevket Terkan ise 2. sıra aday oldu.

Barış Karadeniz
27.08.1975 yılında Sinop’ta doğdu. İlkokul, ortaokul ve liseyi Sinop’ta tamamladı. Yükseköğrenimini Muğla Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İktisat Bölümünde tamamladı.

Askerlik görevini Tokat’ta Jandarma olarak yaptı. Askerden geldikten sonra 2000 ve 2001 yıllarında Bektaşağa ve Türkeli Çatak köylerinde sözleşmeli öğretmen olarak görev yaptı.

2003 yılında ortak olduğu Emek Muhasebe ve Mali Müşavirlik bürosunu faaliyete geçirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde Sinop İl Yönetim Kurulu üyeliği, İl Saymanlığı görevlerini üstlenmiş, bu görevlerin ardından 2009 yılında Sinop Merkez İlçe Başkanlığı’na seçildi. Bu görevi iki dönem boyunca 2014 yılına kadar sürdürdü.

23 Aralık 2014 tarihinde milletvekili adaylığı için Sinop Merkez İlçe Başkanlığı görevinden istifa etti. TBMM 25 . 26 ve 27. Dönemde Sinop Milletvekili olarak görev yaptı ve 27. Dönem Başkanlık Divanı Katip Üyesi oldu.

Üye olduğu sivil toplum kuruluşları: Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Nükleer Karşıtı Platfom, Sinop Avcılar Kulübü, SAYK, SİNOFF ve ALDER.

Barış Karadeniz evli ve iyi derecede İngilizce bilmekte.

Şevket Terkan
1977 Sinop doğumlu. Öğretmen anne ve babanın ilk çocuğu.
Sinop Anadolu Lisesi ve Trabzon Yomra Fen Lisesi’nin ardından İstanbul Üniversitesi, İstanbul Tıp Fakültesi’nden (ÇAPA) mezun oldu.
Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde Sağlık Yönetimi Master Programı’nı tamamladı. Halen Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde Halk Sağlığı doktorası yapmakta.

Meslek hayatıma Boyabat’ta başladı. Acil servis hekimliği, başhekim yardımcılığı ve aile hekimliği görevlerinde bulundu. 2011 yılında Gerze Devlet Hastanesi’ne başhekim olarak atandı. Görevinin ilk yıllarında aynı zamanda Gerze Sağlık Grup Başkanlığı görevini de yürüttü.

Üye olduğu sivil toplum kuruluşları: Sinop Tabip Odası Kurultay delegesi, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Gerze Atatürkçü Düşünce Derneği,
Sinop Tarih ve Kültür Araştırmaları Derneği, Sinop Hemşehrilik ve Dostluk Derneği, Boyabat Kara Avcılar Derneği. Ayrıca Sinop Nükleer Karşıtı Platformda görev ve faaliyetlere katılmakta.

İyi derecede İngilizce bilen Şevket Terkan evli ve iki çocuk babası.

Vitrin Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER