Gerze’de Sarıgül Rüzgarı

4. Geleneksel Gerze Belediyesi Yağlı Güreşleri dolayısıyla Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül İlçemize geldi.

  Şehir stadyumuna özel bir helikopter ile inen Mustafa Sarıgül’ü karşılamaya; CHP Grup Başkan Vekili ve Sinop Milletvekili Engin Altay, CHP Sinop İl Başkanı Mustafa Acun, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı ve çok sayıda Gerzeli katıldı.
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül kendisini karşılamaya gelenleri tek tek selamlayarak onlar ile tokalaştı.
Sarıgül ve beraberindekiler ilk olarak İlçemiz Merkez Camiine gelerek Cuma namazına katıldı. Cuma namazının ardından esnafı da selamlayarak Gerze Belediyesine geçti. Sarıgül’ü Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Gerze Belediyesi personeli ve çok sayıda vatandaşımız karşıladı.
  Sarıgül Gerze Belediyesinde konuşma yaptı. Sarıgül konuşmasında; "Öncelikle Gerze’de ata sporumuz olan yağlı güreşlerin yaşatılması için bu etkinlikleri düzenleyen Gerze Belediyesini, gerekse bu spora destek veren kuruluşları ve ağaları yürekten kutluyorum. Ayrıca bu ziyaretim sırasında yurttaşlarımdan görmüş olduğum sıcak ve samimi ilgiye şükranlarımı sunuyorum, bütün yurttaşlarımı ayrım yapmadan sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Sinop bir dünya cenneti, böyle bir cennetin nimetlerinden neden ülke insanımız yeterince haberdar değil, neden dünya haberdar değil. Hiç kuşkusuz yapmamız gereken çok şey var biliyorum. Ama bu günlerde önemli olan birbirimize olan güvenimizi kaybetmemektir.
Dünya ve özellikle bölgemiz önemli bir süreçten geçiyor. Filistin de, Irak’ta, Suriye’de özellikle son günlerde kardeş Mısır’da yaşananlar yüreğimizi kanatıyor. Ne yazık ki yöneticiler halkını kucaklayamıyor. Bütün bu yaşananlar karşısında ülke insanımızın demokrasiye olan inancını ve sağduyusunu görüyorum ve her geçen gün yurttaşlarıma olan güven duygularım beni daha da cesaretlendiriyor" diyerek sözlerine son verdi.
Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’e plaket ve Gerze’nin sembolü olan Hacı Kadı Horozu maketi takdim etti.
Son olarak, Sarıgül ve beraberindekiler 4. Geleneksel Gerze Belediyesi Yağlı Güreşlerinin yapılacağı alana gelerek, Gerzeliler ile selamlaştı. Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı Sarıgül’e katılımlarından dolayı teşekkür plaketi takdim etti.
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül Erfelek'teki programına katılmak için ilçemizden ayrıldı.

Haberin Videosu:

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2013, 09:02
YORUM EKLE
YORUMLAR
gerzeli
gerzeli - 11 yıl Önce

halk adami nasil oluyormus ? gerzedeki halk partilere görsün..

gezeliyim
gezeliyim - 11 yıl Önce

çare sarıgül gerçek önder

gerzeliyim
gerzeliyim - 11 yıl Önce

gerzeli arkadaş onlar anlamaz anlamakta istemezler

banner381
SIRADAKİ HABER